Veltman baalt als een stekker: 'We doen dit als team helemaal verkeerd'

Reacties

Ajax was al klaar in Europa en doet nu ook niet meer mee in de strijd om de KNVB-beker. De Amsterdammers werden woensdag na strafschoppen uitgeschakeld door FC Twente en kunnen het seizoen nu enkel nog redden met het kampioenschap. Joël Veltman baalt als een stekker.

Veltman baalt als een stekker: 'We doen dit als team helemaal verkeerd'

De aanvoerder van Ajax sprak na de uitschakeling in het bekertoernooi van een enorme teleurstelling: 'We kunnen dit nu wel op iedereen gaan afreageren, maar uiteindelijk doen we dit als team helemaal verkeerd', zei de verdediger voor de camera van FOX Sports. 'Zo'n wedstrijd moet je gewoon killen.'

Veltman had Ajax voldoende mogelijkheden zien krijgen om de wedstrijd te beslissen: 'Als je een zo'n kans in de tweede helft binnenschiet staat het 0-2 en zijn zij nergens. Dat doe je niet en dan gaat het publiek er achter staan. En dan zie je hetzelfde gebeuren als twee weken geleden.' Ook in de competitiewedstrijd bij Twente leek er lang weinig aan de hand voor Ajax, maar kwamen de Amsterdammers niet tot winst (3-3).

Na de winterstop is Ajax nu alleen nog maar actief in de Eredivisie. 'Dat past niet bij Ajax', weet Veltman. 'Na de Europese uitschakeling ga je voor de dubbel, maar nu valt er al zeker een prijs af. En ik voelde dat de beker meer dan ooit leefde, hoe raar dat ook klinkt. Dan ga je op zo'n manier eraf, dat is dramatisch.' Ajax speelt zondag nog de thuiswedstrijd tegen Willem II en heeft daarna een kleine maand pauze.

VI's Freek Jansen over de 'blamage' van Ajax in Enschede.
Samenvatting FC Twente - Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.