Keizer: 'Nog een hoop werk aan de winkel voor Ajax'

Reacties

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Olympique Nice zijn teleurstelling uitgesproken. De coach van de Amsterdammers stipte diverse punten aan waar zijn ploeg het had laten liggen en sprak van een 'terechte' uitschakeling.

Keizer: 'Nog een hoop werk aan de winkel voor Ajax'

'Deze kan er ook nog wel bij; een domper', refereerde Keizer in gesprek met Ziggo Sport ook aan de door het eerbetoon aan Abdelhak Nouri sowieso al emotionele avond.

Al snel ging Keizer over op zijn analyse. 'We hebben de eerste 25 minuten gewoon heel slecht gespeeld. Daarna kwamen we door een aantal acties van Justin (Kluivert, red.) wel beter in de wedstrijden, konden we er wél druk op krijgen, maakten we die goal en kregen we een overwicht', doelde hij op de gelijkmaker van Donny van de Beek.

Na rust kwam Ajax na tien minuten op voorsprong door een goal van Davinson Sánchez. 'Maar helaas hebben we dat niet vast kunnen houden', aldus Keizer. 'Dat had diverse oorzaken. We hebben flink met krachten gesmeten, maar werden ook teruggedrongen. Dat is voor ons niet goed. Wij moeten ver van de goal verdedigen, hoge druk ontwikkelen. Als ze daar doorheen spelen, krijgen we het heel lastig. En dan valt die bal dus binnen.'

De 2-2 van de Fransen viel kort na het inbrengen van Frenkie de Jong voor Justin Kluivert, maar volgens Keizer had dat niet zoveel met die wissel te maken. 'Vorige keer vond iedereen de twee invallers wel leuk spelen, maar ook toen stond de organisatie in de slotfase niet goed. We brachten Frenkie voor meer controle op rechts, omdat Nice daar heel aanvallend speelde. De goal komt ook uit een ander moment', stelde Keizer, die zag dat het brengen van Klaas-Jan Huntelaar en David Neres geen soelaas meer bood.

En omdat het bij 2-2 bleef, resteert voor Ajax de play-offs om Europa League-voetbal. 'Je speelt twee keer gelijk tegen Nice en gaat er op doelsaldo uit. We hebben alles gegeven, maar dat is niet genoeg gebleken. Dan zijn zij dus terecht door. Dit is dus opnieuw een klap, al was die eerste met afstand zwaarder dan deze. Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar dat wisten we van tevoren. We gaan aan de slag en moeten zorgen dat we er volgende week weer staan.'

Spektakelvoetbal en kamikazevoetbal gaan hand in hand bij Ajax. Lees de analyse van Nice-thuis op VI PRO.

Clubwatcher Freek Jansen: 'Zuur dat dit Ajax niet getest wordt in Champions League'
Uitblinker Kluivert houdt vertrouwen in Ajax ondanks klap
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.