Keizer: 'Met Sinkgraven los je dit binnen vijf minuten op'

Ajax-coach Marcel Keizer is tevreden over de manier waarop Ajax zich in de tweede helft herstelde tijdens de wedstrijd tegen Roda JC (5-1). Het blessureleed in de achterste linie was hier de oorzaak van.

Ajax startte de wedstrijd met Maximilian Wöber op de linksbackpositie en Deyovaisio Zeefuik speelde rechtsachterin, waardoor Joël Veltman centraal kwam te spelen. Met name de blessure van Daley Sinkgraven brak de ploeg in de eerste helft op, zo stelt Keizer.

'Er was veel te weinig beweging', zei Keizer tegenover FOX Sports. 'Het stond vast en dat heeft te maken met hoe de achterste vier speelden. Met Daley (Sinkgraven, red.) los je dit binnen vijf minuten op. Dan schuif je hem door naar het middenveld. Nu moest je daarvoor wisselen.' In de rust bracht Keizer Frenkie de Jong voor Zeefuik. De Jong had met drie assists uiteindelijk een groot aandeel in de zege.

Overigens vindt Keizer dat Ajax ook zonder de tactische omzetting een veel betere eerste helft had moeten spelen. 'Tactiek is maar een gedeelte. In de eerste helft hadden we ze ook ondersteboven kunnen spelen.'

Tot slot was Keizer zeer te spreken over de man van de wedstrijd: Justin Kluivert. 'Tweedejaars A-junior en dan dit brengen. Mooi voor hem. Hij begon veelbelovend vorig jaar en dat laat hij nu weer zien.'

Molenaar
Roda JC Kerkrade-trainer Robert Molenaar zag een goede eerste helft van zijn ploeg, maar was zeer teleurgesteld over het tweede bedrijf. 'We waren eigenlijk onderweg hier de trap af. Dan ga je toch met een zeer vervelend gevoel naar beneden', verwees Molenaar naar de gelijkmaker van Ajax vlak voor rust. 'Het is wel erg zuur dat je er vijf tegenkrijgt. Dat neemt wel een beetje de glans af van de eerste helft. Daar heb ik enorm de pest in.'