Keizer geniet opnieuw van Sporting-goudmijn Bruno Fernandes

Reacties

Welke Europese topclub pikt Bruno Fernandes op? De middenvelder laat haast wekelijks zien dat hij eigenlijk te goed is voor Sporting Portugal en was zondag met twee assists en een benutte strafschop opnieuw belangrijk voor de ploeg van Marcel Keizer. 

Keizer geniet opnieuw van Sporting-goudmijn Bruno Fernandes
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
3 - 1
Portimonense
Portimonense

Bij Sporting ging het deze week nauwelijks over voetbal, maar vooral over de financiële problemen van de club. De werkgever van Keizer en Bas Dost zit in geldnood en beweerd wordt dat er in de zomer verschillende spelers verkocht moeten worden, om de cijfers weer zwart te krijgen. 'Als manager hoop ik natuurlijk dat de beste spelers blijven', reageerde Keizer daar deze week op. Hij zal toch echter ook wel weten dat Bruno Fernandes zeker zal gaan vertrekken in de zomer.

De 24-jarige middenvelder vertegenwoordigt veruit de hoogste transferwaarde in de selectie van Sporting en vijzelde zijn indrukwekkende cijfers nog maar wat verder op tegen Portimonense. Bruno Fernandes was voor zondag al goed voor 22 goals en 11 assists in dit seizoen (alle competities) en zondag kwamen daar nog twee assists en een goal bij. Hij nam de corner waaruit Abdoulay Diaby de score opende en bediende slechts een minuut later Raphinha voor de 2-0.

Paulinho bracht na een halfuur de aansluitingstreffer op het scorebord en maakte de wedstrijd daarmee weer spannend. Portimonense slaagde er in het restant echter niet in om de gelijkmaker te vinden en in blessuretijd maakte Bruno Fernandes met een benutte penalty een einde aan alle onzekerheid. Dost deed een uur mee aan de kant van Sporting, dat vierde staat in de Primeira Liga. De achterstand op nummer drie SC Braga bedraagt drie punten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.