Keizer en Dost keren niet terug in Portugese titelstrijd

Sporting Portugal is er niet in geslaagd om de druk op koploper FC Porto wat op te voeren. Een teleurstellende topper eindigde zaterdagavond zoals hij begon: zonder doelpunten.

Sporting Lissabon
0 - 0
FC Porto
FC Porto

Sporting verloor afgelopen maandag zonder de geblesseerde Bas Dost van CD Tondela (2-1) en ging kort voor de kerstdagen ook al onderuit bij Vitória SC. Een overwinning op koploper Porto, dat acht punten meer heeft, was dan ook nodig om weer terug te komen in de titelstrijd. De driepunter zat er echter niet in voor Keizer en zijn mannen.

Er gebeurde niet veel in de Portugese topper en de kansen waren schaars. Kort voor rust kreeg de teruggekeerde Dost wel een aardige mogelijkheid, maar zijn schot was niet goed geplaatst en ging recht in de handen van Iker Casillas. Porto, met aanwinst Pepe op de bank, hoefde niet zo nodig vol voor de overwinning te gaan en vond het wel prima hoe de wedstrijd verliep.

In de tweede helft kwamen de bezoekers er zowaar een paar keer gevaarlijk uit. Sporting-keeper Renan Ribeiro hield zijn doel schoon en baalde als een stekker toen Porto-verdediger Éder Militão een scherpe voorzet van Nani op Dost nog net kon onderscheppen. Een poeier van Nemanja Gudelj werd over getikt door Casillas en Dost kreeg een kopbal niet tussen de palen.

Sporting voerde zo de druk nog wel wat op, maar slaagde er niet in om de score te openen. De kraker in Lissabon eindigde zo in 0-0 en daar schiet Sporting erg weinig mee op. Porto behoudt zijn voorsprong van acht punten op Os Leões en heeft na zeventien duels vijf punten meer dan Benfica, de nummer twee van de ranglijst.

Voor Porto kwam er met het gelijkspel overigens wel een einde aan een prachtige serie. De ploeg van Sérgio Conceição won voor zaterdag liefst achttien officiële wedstrijden op rij, maar die zegereeks is nu dus voorbij.