Keizer bevestigt onmiddellijk vertrek bij Sporting Portugal

Reacties

Na minder dan een jaar is het Portugese avontuur van Marcel Keizer alweer ten einde. De trainer is met Sporting Portugal tot een vergelijk gekomen over een direct afscheid.

Keizer bevestigt onmiddellijk vertrek bij Sporting Portugal

Keizer begon in november bij Sporting, dat hem als vervanger van José Peseiro wegplukte bij Al-Jazira. Afgelopen seizoen pakte hij de Portugese beker en Portugese Super Cup, maar speelden De Leeuwen een bijrol in de titelstrijd.

Het huidige seizoen onder Keizer was nog geen onverdeeld succes. Na de drukke laatste transferdag werd besloten tot nog een wijziging; Keizer moet plaatsmaken voor Leonel Pontes, de coach van de beloften. Waarschijnlijk zal die de Portugese ploeg ook leiden in de Europa League tegen PSV.

Het vertrek van Keizer in 'goed overleg' was geen grote verrassing. De vijftigjarige coach lag de laatste weken onder vuur. Het bestuur maakte zich zorgen over de resultaten én het gebrek aan attractief voetbal. Juist met het oog op dat laatste was Keizer aangetrokken. 

In een video laat Keizer weten dat hij de club alle goeds wenst voor de toekomst. 'Ik wil iedereen bedanken voor een geweldige tijd. Dit is een prettig land om in te werken en ik kijk terug op een goede tijd met twee prijzen. Nu is de tijd aangebroken voor iemand anders.'

In januari verscheen op VI PRO onderstaand verhaal over Marcel Keizer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.