Keizer ziet Sporting ook bij competitiestart teleurstellen

Sporting Portugal is het seizoen in de Primeira Liga zondag meteen begonnen met een teleurstelling. De ploeg van trainer Marcel Keizer kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Marítimo, de nummer elf van vorig seizoen.

Marítimo Funchal
1 - 1
Sporting Lissabon

Sporting kreeg een week geleden een flinke dreun te verwerken in de strijd om de Portugese Super Cup. Benfica won met liefst 5-0 en na afloop werd een directeur van Sporting aangevallen door een groep aanhangers van zijn eigen club. De mineurstemming werd in de beginfase tegen Marítimo voortgezet. De thuisploeg opende al na acht minuten de score. Jhon Cley vond zijn landgenoot Getterson, die de bal van dichtbij binnenschoof.

Bas Dost zag het vanaf de bank gebeuren. Keizer koos voor Luiz Phellype in de punt van de aanval. Het was de clubtopscorer van vorig seizoen, Bruno Fernandes, die de gelijkmaker inleidde. De door Europese topclubs begeerde aanvallende middenvelder gaf de bal vanaf rechts voor en zag Sebastián Coates knap raak koppen: 1-1.

In de tweede helft bleven de grote kansen voor Sporting lang uit. Marcos Acuña vuurde over het doel, maar verder hield de thuisploeg vrij eenvoudig stand. Keizer besloot met nog ruim een kwartier te gaan om Dost en Luciano Vietto in te brengen voor Phellype en Eduardo Henrique, maar ook hen lukte het niet om nog te scoren. Sporting kwam aan de andere kant zelfs nog een aantal keer goed weg. Het bleef bij 1-1.

Sporting krijgt over een week de volgende kans om de eerste zege van het seizoen te boeken. Dan komt Sporting Braga op bezoek in Lissabon.