Keiharde dreun voor De Boer in Major League Soccer

Frank de Boer heeft woensdag een uiterst pijnlijke avond beleefd in de Major League Soccer. Zijn Atlanta United ging met liefst 5-1 onderuit op bezoek bij Chicago Fire.

Chicago Fire
5 - 1
Atlanta United

Daarmee kwam de regerend MLS-kampioen nog goed weg, want halverwege keek ze al tegen een 5-0 achterstand aan. De zege voor de thuisploeg was niet bepaald geflatteerd: Atlanta werd met huid en haar opgevreten door Chicago Fire, dat zijn vorige zes MLS-duels niet had gewonnen.

Het was al vroeg een kwestie van de schade te beperken voor Atlanta United. Op aangeven van Nicolás Gaitán (ex-Benfica en -Atlético Madrid) opende Francisco Calvo al na vier minuten de score. Amper drie minuten later verdubbelde C.J. Sapong de marge door de bal tussen de benen van doelman Brad Guzan te schieten. Daarmee was het leed nog niet geleden voor de bezoekers: nog voor het kwartier moest Atlanta United verder met tien man door een rode kaart van Leandro González.

Voor Chicago Fire was dat het sein om nog een tandje bij te schakelen: dankzij Gaitán (strafschop), nog eens Sapong en Fabian Herbers liep de ploeg uit naar een 5-0 voorsprong. In de tweede helft voorkwam de formatie van De Boer in elk geval een monsterscore en deed het zelfs nog iets terug via Brandon Vazquez, die een penalty verzilverde.

Ondanks de royale nederlaag bezet Atlanta United nog altijd de vierde plaats in de Eastern Conference in een stand die lastig te interpreteren is omdat de teams een verschillend aantal wedstrijden hebben gespeeld.