De Boer wint topper met Atlanta en ziet belangrijk doel gloren

Atlanta United heeft in de nacht van zaterdag op zondag uitstekende zaken gedaan in de Major League Soccer. De ploeg van trainer Frank de Boer won de topper tegen Montreal Impact met 2-1.

Atlanta United
2 - 1
Montreal Impact

Door de overwinning gloort de koppositie in de Eastern Conference van de Major League Soccer. Atlanta staat vierde met 29 punten uit zeventien wedstrijden, maar is op basis van verliespunten tweede. New York City FC is op dat vlak koploper met 26 punten uit vijftien wedstrijden. Philadelphia Union (eerste met 32 uit 19), DC United (tweede met 31 uit 19) en Montreal Impact (derde met 30 uit 20) hebben allemaal al meer punten verloren.

Atlanta, dat al vijf competitieduels in eigen huis geen doelpunt incasseerde, moest diep gaan om drie punten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Montreal Impact. Justin Meram opende in de 35ste minuut op weergaloze wijze de score. Vlak nadat de bezoekers een enorme kans misten, pegelde Meram de bal van grote afstand in de bovenhoek: 1-0.

Toch slaagde Atlanta er niet in het eigen doel voor een zesde keer op rij schoon te houden voor eigen publiek. Zakaria Diallo tekende vijf minuten na rust voor de 1-1 door een schot wat gelukkig van richting te veranderen. Uiteindelijk bleven de punten in Georgia. Meram maakte zeven minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 door van dichtbij binnen te tikken na een hoekschop.