Keane snoeihard na United-deceptie: 'Fred en McTominay niet goed genoeg'

Reacties

Roy Keane heeft zaterdag met stijgende verbazing zitten kijken naar The Manchester Derby, waarin Manchester United kansloos was tegen Manchester City. De voormalig captain van United wees twee spelers van de thuisploeg aan die volgens hem beter kunnen vertrekken.

Keane snoeihard na United-deceptie: 'Fred en McTominay niet goed genoeg'
Manchester United
Manchester United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Keane keek als analist bij Sky Sports naar de wedstrijd op Old Trafford en zag United al vroeg op een achterstand komen door een eigen goal van Eric Bailly. De Ier vond dat de thuisploeg zich te kijk liet zetten. 'Het zijn stuk voor stuk internationals bij United. Ik snap dan werkelijk waar niet hoe je zo kunt verdedigen', zei Keane in de studio van Sky Sports.

'Ik geef het op...', vervolgde de oud-aanvoerder van United. 'Ik reed hiernaartoe en dacht: United maakt misschien wel een kans. City kan wat arrogant zijn en misschien een paar kansen weggeven. Maar als United geen drastische veranderingen doorvoert, eindigen ze niet hoger dan vierde of vijfde. Kijk naar McTominay, Fred... Dat zijn spelers die niet goed genoeg zijn voor United.'

Opvallend was dat Donny van de Beek een kwartier voor tijd binnen de lijnen werd gebracht voor Fred. De voormalig Ajacied werd door Old Trafford ontvangen met luid gejuich en zijn naam werd meerdere malen luidkeels gescandeerd. Voor Van de Beek was het pas zijn tweede optreden deze jaargang in de Premier League. Eerder dit seizoen viel hij zes minuten voor tijd in tegen Newcastle United.

Rol De Gea
Keane's voormalig teamgenoot Peter Schmeichel, en oud-doelman van City, analyseerde de derby voor de BBC en weet ook dat er veel moet veranderen binnen United. 'Maar deze wedstrijd was niet hetzelfde als die tegen Liverpool. Ik denk niet dat we United in de komende tijd nog zó vernederd zien worden. Dat er iets niet goed zit, is wel heel duidelijk. Het is een Manchester Derby, als je dan nog niet in staat ben om jezelf helemaal op te laden...', oordeelt Schmeichel bij de BBC.

'Het is heel teleurstellend om te zien dat de spelers van United niet de kwaliteiten hebben om zich aan de situatie aan te passen. City kreeg volop kansen en United heeft dan nog David de Gea die veel reddingen wist te verrichten. Maar als United zijnde moet je nooit zo afhankelijk zijn van een keeper', verklaart de voormalig Champions League-winnaar met United.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.