City laat United kansloos en vergroot druk op positie van Solskjaer

Reacties

Manchester City heeft de druk op de positie van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United weer verder vergroot. De formatie van Pep Guardiola had aan één helft genoeg om af te rekenen met de onmachtige stadgenoot.

City laat United kansloos en vergroot druk op positie van Solskjaer
Manchester United
Manchester United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Drie van de laatste vier ontmoetingen tussen United en City in de Premier League eindigden in een zege voor Solskjaer en zijn ploeg, maar in deze editie waren The Citizens en Guardiola heer en meester. Al in de zevende minuut resulteerde dat in de openingsgoal. Eric Bailly werkte de bal in eigen doel langs David de Gea na een voorzet van João Cancelo, die zich in aanvallend opzicht nadrukkelijk liet zien op Old Trafford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee incasseerde United voor de veertiende thuiswedstrijd op rij, in alle competities, minimaal één tegengoal. Nog voor rust kreeg United ook een tweede goal te verwerken tegen een oppermachtig City, dat daarvoor De Gea nog redding zag brengen op gevaarlijke doelpogingen van Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne. Bij de 0-2 was Cancelo opnieuw de aangever. Dit keer was Bernardo Silva de afmaker. Aan de andere kant kon alleen Cristiano Ronaldo zich aanvallend onderscheiden bij United. Ederson redde knap op een volley van de Portugees.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rondo City
Het wedstrijdverloop deed terugdenken aan de 0-5 tegen Liverpool, maar zo'n vaart nam het niet in de tweede helft. City, dat vorige week nog verrassend in eigen huis onderuit ging tegen Crystal Palace, hield de bal vooral in de ploeg. The Manchester Derby had daardoor in sommige fases meer weg van een City-rondo dan een gevecht tussen twee rivalen.

Pas diep in de tweede helft was er weer een grote kans te noteren. Phil Foden was het eindstation van een lange aanval van City, maar zijn schot ging via de paal naast. John Stones was met een schot uit de draai na een corner ook nog dreigend. Even daarvoor was Donny van der Beek binnen de lijnen gekomen. De ex-Ajacied kreeg een warm onthaal op Old Trafford, er klonk gejuich bij zijn entree en de supporters scandeerden zijn naam.

Verder viel er niets te juichen voor de United-supporters, die weer massaal vertrokken voor het laatste fluitsignaal. Zij weten dat hun club inmiddels op de vijfde plek staat in de Premier League. Het gat met City bedraagt inmiddels zes punten. Koploper Chelsea kan bij een overwinning op Burnley op liefst elf punten van The Mancunians komen. De volgende wedstrijd voor United, na de interlandperiode, is de uitwedstrijd tegen Watford. City gaat over twee weken op bezoek bij Everton.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.