KBVB-baas tegenstander Beneliga: 'Belgische voetbal staat boven het Nederlandse'

Reacties

Mehdi Bayat is geen voorstander van een Beneliga. De voorzitter van Charleroi en de Belgische voetbalbond (KBVB) ziet niet direct de meerwaarde in voor het Belgische voetbal.

KBVB-baas tegenstander Beneliga: 'Belgische voetbal staat boven het Nederlandse'
© Pro Shots

Dat zegt Bayat in een uitgebreid interview met Sporza. 'Ik ben geen voorstander. Maar ik zeg niet categorisch nee tegen iets zonder een debat gevoerd te hebben. Als men mij overtuigt dat het een meerwaarde kan betekenen voor het volledige Belgische voetbal, dan luister ik. Waarom ik tegen ben? Ik ga niet akkoord met acht Belgische clubs en tien Nederlandse clubs. Het Belgische voetbal staat boven het Nederlandse. Dat is de realiteit. Kijk naar de nationale teams en de Europese coëfficiënt.'

'En er moet ook een sportieve logica zijn', vervolgt Bayat. 'De zakkers zijn één degradant per land. Stel: de Belgische clubs eindigden op de plaatsen één tot acht, de Nederlandse op negen tot achttien. Dan zakt de nummer acht in de eindstand om toch een Belgische ploeg te laten stijgen. Zijn daar geen bezwaren tegen? Maar ik ben geen vijand van de clubs die deze studie besteld hebben. Dat is hun goed recht', aldus de Belgische bondbaas over de plannen voor de Beneliga, waarover nog altijd wordt gesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.