Plannen voor BeNeLiga concreter: clubs worden bijgepraat

Reacties

De coronacrisis heeft het Nederlandse en Belgische voetbal stilgelegd, maar op de achtergrond gaat het onderzoek over het opstarten van de BeNeLiga verder.

Plannen voor BeNeLiga concreter: clubs worden bijgepraat
© Pro Shots

De zes Nederlandse en vijf Belgische profclubs die de haalbaarheidsstudie naar gezamenlijke competitie financieren worden komende weken om beurten bijgepraat door onderzoeksbureau Deloitte, zo meldt de NOS. Het gaat hier om Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse (Nederland) en AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik (België).

De genoemde clubs krijgen de voorlopige onderzoeksresultaten uit 'de derde fase' te zien. De NOS heeft een promotiebrochure voor de BeNeLiga in handen gekregen en daaruit blijkt wel dat de plannen serieus zijn. In het werkdocument wordt gemikt op zeven Europese tickets voor de BeNeLiga en staat dat er wordt uitgegaan van een collectieve omzetstijging tot wel 35 procent.

Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van volgende week donderdag worden de profclubs door de KNVB bijgepraat over de BeNeLiga-plannen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.