Karsdorp maakt indruk en wordt door UEFA in het zonnetje gezet

Reacties

Rick Karsdorp mag dan uitgeschakeld zijn met AS Roma, de Nederlandse rechtsback heeft in stijl de Europa League verlaten. De Europese voetbalbond heeft hem opgenomen in het Elftal van de Week.

Karsdorp maakt indruk en wordt door UEFA in het zonnetje gezet
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 2
Manchester United
Manchester United

Karsdorp won donderdag met Roma met 3-2 van Manchester United. Dat was lang niet genoeg voor een finaleplek. De eerste wedstrijd werd immers met 6-2 verloren.

Toch maakte Karsdorp indruk, zoals dat voor meer spelers van de Romeinen geldt. Liefst vijf spelers haalden het elftal der uitblinkers.

Dat gold ook voor Edinson Cavani, de spits van United waarmee Karsdorp het aan de stok kreeg (foto). De Uruguayaan scoorde twee keer, waardoor de return eigenlijk geen moment meer spannend werd. Dat was ook te danken aan David De Gea, die AS Roma met goed keeperswerk herhaaldelijk van scoren afhield.

Villarreal, dat Arsenal op 0-0 hield en zich zo plaatste voor de finale, heeft maar één afgevaardigde. Raúl Albiol is de gelukkige. De Londenaren leveren op hun beurt nog drie spelers.

EK
Voor Karsdorp resteert nu met Roma alleen de Serie A. De Romeinen staan momenteel zevende en die plek levert aan het einde van de rit een ticket voor de voorronde van de Conference League op. Het is nog de vraag of Karsdorp zich daarna mag opmaken voor het EK. Tot zover behoorde hij nog niet tot het keurkorps van bondscoach Frank de Boer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.