Karsdorp helpt Roma, bijzondere goal op onbezorgde Atalanta-middag

Reacties

AS Roma blijft mede dankzij Rick Karsdorp in het spoor van Napoli. Atalanta Bergamo klom op de ranglijst met een zege op concurrent Sassuolo.

Karsdorp helpt Roma, bijzondere goal op onbezorgde Atalanta-middag
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
1 - 4
Napoli
Napoli

Victor Osimhen had zondag zijn excuus gemaakt voor zijn aanwezigheid bij een surpriseparty in eigen land, waar hij zonder mondmasker was verschenen en waar hij een positieve coronatest aan had overgehouden. De Nigeriaanse spits, die nog kampt met een schouderblessure, werd qua resultaat niet gemist bij de herstart van de Serie A. Cagliari keek bij rust tegen een achterstand aan.

Een half uur voor tijd poetste Joao Pedro de openingstreffer weg van Piotr Zielinski, die niet veel later namens Napoli weer orde op zaken stelde. De tweede gele kaart voor back Charalampos Lykogiannis in de 65ste minuut maakte het perspectief voor Cagliari er niet beter op. De goals van Hirving Lozano en Lorenzo Insigne beslisten het duel een kwartier voor tijd, waardoor Napoli zich handhaafde als nummer drie in de Serie A.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
5 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Atalanta Bergamo kende een zeer voortvarende start van 2021. Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis was de ploeg van Gian Piero Gasperini de bovenliggende partij tegen revelatie Sassuolo, dat zich gelukkig mocht prijzen dat het voor rust alleen treffers van Duván Zapata en Matteo Pessina had geïncasseerd.

De 2-0 was bijzonder omdat het de eerste Atalanta-treffer van Italiaanse makelij was in de Serie A sinds 20 januari 2019, toen Gianluca Mancini scoorde. Tussendoor waren er 164 doelpunten door een buitenlander gemaakt, zoals ook de 3-0 tegen Sassuolo. Zapata maakte met zijn tweede treffer van de middag een einde aan de onzekerheid, voordat Robin Gosens en Luis Muriel de score namens La Dea opschroefden. Serie A-verrassing Sassuolo kwam niet verder dan de eretreffer van Vlad Chiriches en moest toezien dat Atalanta tot op een punt is genaderd.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Claudio Ranieri keerde als trainer van Sampdoria terug op bekend terrein. De ervaren coach, die in 2019 zijn tweede hoofdstuk bij AS Roma afsloot, beleefde geen geslaagde terugkeer in Stadio Olimpico. Roma is dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen en leek tegen Sampdoria genoegen te moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. In de 73ste minuut brak Edin Dzeko de ban op aangeven van Karsdorp. Het bleek genoeg voor de overwinning, waardoor Roma in punten gelijk blijft met nummer drie Napoli.

Overige wedstrijden


Zo 3 jan. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.