AS Roma is op bezoek bij SPAL tegen zijn zevende competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Rick Karsdorp en Justin Kluivert kregen het vertrouwen van Claudio Ranieri.

SPAL
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Ranieri was afgelopen maandag nog goed begonnen aan zijn tweede periode als trainer van AS Roma. De opvolger van Eusebio Di Francesco leidde zijn ploeg naar een 2-1 overwinning op Empoli, maar vijf dagen later ging het mis tijdens het uitduel met SPAL dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam in Stadio Paolo Mazza. Karsdorp, die net als Kluivert een basisplaats had gekregen van Ranieri, ging slap het duel aan met Mohamed Fares die koppend voor 1-0 zorgde.

Bij aanvang van de tweede helft werden Kluivert en Stephan El Shaarawy naar de kant gehaald en Diego Perotti en Nicolò Zaniolo kwamen binnen de lijnen als hun vervangers. Beide invallers speelden een hoofdrol bij de gelijkmaker. Zaniolo stuurde Edin Dzeko weg en de aanvaller werd ten val gebracht door Thiago Cionek, waarna Roma een strafschop kreeg die door Perotti werd benut.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want na een uur kreeg SPAL een strafschop na inmenging van de VAR. Die zag een overtreding van Juan Jesus en Andrea Petagna pakte het cadeautje dankbaar uit: 2-1. Dzeko was daarna nog dicht bij een nieuwe gelijkmaker, maar Emiliano Viviano redde uitstekend. Aan de andere kant stond de lat een doelpunt van Cionek in de weg.

Het bleef uiteindelijk 2-1, waardoor AS Roma duur puntenverlies lijdt in de jacht op een Champions League-ticket. De ploeg van Ranieri heeft 47 punten uit 28 duels en staat daarmee vijfde in de Serie A, maar Atalanta Bergamo en Torino kunnen de Romeinen nog dit weekend achterhalen. Nummer acht Lazio heeft zelfs minder verliespunten.