Karsdorp kan duurste Feyenoorder ooit worden

Reacties

Met zijn transfer naar AS Roma heeft Rick Karsdorp een plekje veroverd in de Rotterdamse geschiedenisboeken. De 22-jarige verdediger kan de duurste Feyenoorder ooit worden.

Karsdorp kan duurste Feyenoorder ooit worden

De kassa rinkelt in De Kuip. Het jeugdproduct uit Schoonhoven levert veertien miljoen euro op en dat bedrag kan door middel van bonussen met nog eens vijf miljoen oplopen. Niet gek voor een verdediger die enkele jaren geleden nog te boek stond als een aanvallende middenvelder en tot op heden pas drie officiële interlands speelde.

De Italianen zien potentie in de verdediger en dus waren ze bereid om de portemonnee te trekken. Met veertien miljoen is Karsdorp nu de op twee na duurste Feyenoorder ooit; als aan alle bonusvoorwaarden voldaan wordt zal hij de duurste zijn. Dan neemt hij die eretitel over van Dirk Kuijt: Liverpool betaalde in 2006 ook zeventien miljoen euro voor hem.

Dirk Kuijt verruilde Feyenoord voor Liverpool en werd al snel een publiekslieveling.
Dirk Kuijt verruilde Feyenoord voor Liverpool en werd al snel een publiekslieveling.

Na een sterk seizoen in de Eredivisie, Kuijt wist 22 keer te scoren in 33 duels, meldde Liverpool zich in Rotterdam. Het was het begin van een sprookjeshuwelijk. Direct in zijn eerste seizoen maakte Kuijt de hoge verwachtingen waar: Liverpool bereikte de Champions League-finale met Duracell Dirk als doelpuntenmaker.

Uit onderstaande tabel wordt duidelijk wat er de laatste jaren op de transfermarkt is gebeurd. De transferbedragen hebben immers een enorme vlucht genomen. In de topvijf van duurste Feyenoorders vinden we drie spelers die in de laatste drie jaar uit Rotterdam zijn vertrokken.

SpelerSeizoenNieuwe werkgeverTransfersom
1. Dirk Kuijt2006/07Liverpool17 miljoen euro
2. Jordy Clasie2016/17Southampton15 miljoen euro
3. Rick Karsdorp2015/16AS Roma14 miljoen euro*
4. Royston Drenthe2007/08Real Madrid14 miljoen euro
5. Graziano Pellè2014/15Southampton11 miljoen euro
6. Julio Cruz2000/01FC Bologna8,2 miljoen euro
7. Bruno Martins Indi2014/15FC Porto7,7 miljoen euro
8. Giovanni van Bronckhorst1998/99Glasgow Rangers7,5 miljoen euro
9. Jerzy Dudek2001/02Liverpool7,4 miljoen euro
10. Bert Konterman2000/01Glasgow Rangers7,25 miljoen euro

*Bedrag kan door bonussen oplopen tot negentien miljoen.

De gepresenteerde cijfers vallen in veel gevallen nog hoger uit. In het getoonde overzicht gaat het om de transfersommen die Feyenoord ontving. In veel gevallen hebben de Rotterdammers in een later stadium nog veel meer verdiend bij doorverkoop. Zo ontving de Stadionclub nog eens anderhalf miljoen euro toen Graziano Pellè de overstap maakte van Southampton naar Shandong Luneng.

Deze week in VI en op VI PRO een verhaal over de roerige transferzomer van Feyenoord. Hoe gaat de landskampioen de Karsdorp-miljoenen besteden?

'Vertrek Karsdorp naar Roma in alle opzichten een uitstekende transfer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.