Karsdorp blijft weg bij AS Roma: vechtscheiding lijkt in de maak

Reacties

Rick Karsdorp heeft zich met een medische verklaring, waarin hij heeft aangegeven dat hij met psychische problemen kampt, afgemeld voor het trainingskamp van AS Roma in Japan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Alles wijst erop dat Karsdorp en zijn club afstevenen op een vechtscheiding.

Karsdorp blijft weg bij AS Roma: vechtscheiding lijkt in de maak
© Pro Shots

Karsdorp zit momenteel met zijn gezin in Nederland, nadat José Mourinho na de wedstrijd van Roma tegen Sassuolo (1-1) naar de voormalig Feyenoorder had uitgehaald. Mourinho claimde dat Karsdorp zijn ploeggenoten zelfs verraden zou hebben. Overigens noemde de trainer de naam van de Nederlander niet, maar al snel werd duidelijk dat het over Karsdorp ging.

Nadat boze fans bij hem op de stoep waren verschenen, besloten Karsdorp en zijn gezin om Italië te verlaten. Karsdorp miste de competitiewedstrijd tegen Torino en had zich zondag weer moeten melden bij Roma. Dat deed hij echter niet. Ook maandag was Karsdorp er niet en dinsdag liet de Nederlander opnieuw zijn gezicht niet zien.

Karsdorp zou een medische verklaring hebben afgegeven, waarin hij heeft gemeld dat hij psychisch niet in staat is om zich nu te melden. Deze verklaring is ondertekend door een specialist. Roma gaat daar volgens de Italiaanse berichtgeving echter niet zomaar mee akkoord en wil Karsdorp laten onderzoeken door de eigen medische staf. Maar de verdediger zit dus in Nederland.

Roma wijst Karsdorp op diens contractuele verplichtingen, maar dat maakt vooralsnog weinig indruk op de back. Juridische stappen door Roma worden nu niet uitgesloten. De selectie (uiteraard zonder de WK-gangers) vertrekt dinsdag voor een mini-trainingskamp naar Japan, maar Karsdorp is er niet bij. In januari hoopt hij een nieuwe club te kunnen vinden. Juventus zou interesse hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.