Karsdorp beleeft met Roma pijnlijke middag in Bergamo

AS Roma heeft in de jacht op een Champions League-ticket een belangrijke zege laten liggen. Concurrent Atalanta Bergamo maakte een 0-3 achterstand goed.

Atalanta Bergamo
3 - 3
AS Roma
AS Roma

AS Roma had met Rick Karsdorp in de basis in 2019 de smaak te pakken. De rechtsback vierde zijn wedergeboorte als basiskracht met een bekerzege op Virtus Entella en zegevierde vijf dagen later in de Serie A tegen Torino. Zijn derde basisplaats op rij bracht AS Roma minder succes.

Karsdorp leverde een bijdrage aan de voortvarende Romeinse start in Bergamo. De rechtsback schoot zijn doelman te hulp door een kopbal van Duván Zapata op de eigen doellijn weg te werken. Daarmee voorkwam hij dat Atalanta, met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis, op gelijke hoogte kwam.

Roma had via Edin Dzeko een goede start gemaakt. De Bosnische spits, die met zijn openingstreffer in de derde minuut afrekende met zijn improductieve periode sinds oktober, deed het na een half uur dunnetjes over; 0-2. Stephan El Shaarawy maakte er in de veertigste minuut zelfs 0-3 van.

Op slag van rust deed Atalanta wat terug. Timothy Castagne profiteerde van de ruimte die Karsdorp hem bood en kopte de 1-3 binnen. Het bleek de eerste stap op weg naar een fraaie comeback van de thuisploeg. Na een uur bracht de thuisploeg de spanning terug. Rafael Toloi kopte raak.

In het laatste half uur, met Justin Kluivert binnen de lijnen bij Roma, maakte Atalanta de inhaalrace compleet. Zapata miste in de zeventigste minuut nog een uitgelezen kans. De Colombiaan knalde hoog over uit een strafschop, die na een VAR-beslissing was toegekend. Een minuut later revancheerde hij zich door alsnog de 3-3 voor zijn rekening te nemen. Meer schade bleef Roma bespaard.

Door het resultaat verzuimde Roma, waar Karsdorp in 78ste minuut naar de kant ging, de vierde plaats over te nemen van AC Milan. Atalanta blijft met het gelijkspel steken op de gedeelde zevende plaats in de Serie A.