Herboren Karsdorp zelfkritisch na flitsende start van 2019

Reacties

Rick Karsdorp lijkt helemaal opgeleefd bij AS Roma, maar is de eerste om toe te geven dat het allemaal nog beter moet. De 23-jarige ex-Feyenoorder is in ieder geval blij dat hij de fans van zijn werkgever nu de échte Rick Karsdorp kan laten zien.

Herboren Karsdorp zelfkritisch na flitsende start van 2019

Voor Karsdorp is het kalenderjaar 2019 in Rome geweldig begonnen. Eerst speelde hij negentig minuten - voor het eerst in Italiaanse dienst - in het bekerduel met Virtus Entella, waarna hij al complimenten kreeg van trainer Eusebio Di Francesco. Afgelopen weekend begon hij vervolgens wéér in de basis, dit keer in de met 3-2 gewonnen Serie A-wedstrijd tegen Torino.

De rechtsback lijkt al het blessureleed van de laatste maanden helemaal achter zich te hebben gelaten. 'Ik voel me goed nu', sprak hij maandag tegenover AS Roma Radio. 'Ik was er lange tijd uit, dat was moeilijk. Bij Feyenoord was ik gewend geraakt aan het spelen van veel wedstrijden, maar toen ik hier kwam had ik wat kleine problemen. Toen ik dáár eindelijk van hersteld was en mijn debuut had gemaakt, liep ik meteen een zware knieblessure op.'

En dat zorgde ervoor dat de fans van zijn nieuwe werkgever een verkeerd beeld van Karsdorp kregen, merkte hijzelf. 'De fans vragen me weleens: Ben jij zo'n speler die altijd geblesseerd is? Dat doet me heel veel pijn, want ik heb eigenlijk nooit eerder te maken gehad met zulke blessures. Inmiddels kan ik op trainingen alles geven, ik voel dat ik sterker word. Ik weet ook zeker dat ik elke drie dagen een wedstrijd kan gaan spelen, want dat lukte me in Nederland ook.'

Toch is Karsdorp zelfkritisch. 'Ik heb een beetje kunnen laten zien wat ik kan, maar het moet zeker nog beter. Na bijna twee jaar geen volledige wedstrijd te hebben gespeeld, was het niet makkelijk. Ik heb bewezen dat ik - in balbezit - een beetje als middenvelder kan spelen, maar ik moet bijvoorbeeld nog werken aan het verdedigende aspect, dat zeggen mensen ook tegen me. Naarmate ik meer wedstrijden speel, zal dat vanzelf beter gaan. De laatste weken hebben me in ieder geval vertrouwen gegeven.

En dus kan de blik nu écht vooruit. 'Op hoeveel procent ik zit? Tegen Torino heb ik echt álles gegeven, dus op dit moment weet ik het niet zeker', grapte Karsdorp. 'Maar even serieus: het is lang geleden dat ik zo kort achter elkaar in actie kwam. Ik denk dat je dat tegen Torino in de tweede helft wel kon zien, toen had ik het moeilijk. Maar dat hoort erbij, denk ik. Spelen in de Champions League? Dat lijkt me prachtig, maar eerst zal ik nog beter moeten worden en mezelf laten zien in de Serie A.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.