Karlsson laat zich met dubbelslag zien aan Zweedse bondscoach

Reacties

Jesper Karlsson heeft vrijdag zijn visitekaartje afgegeven aan de Zweedse bondscoach Janne Andersson. De aanvaller van AZ stond voor het eerst sinds september 2021 in de basis bij de nationale ploeg en beloonde het vertrouwen met twee goals in een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Karlsson laat zich met dubbelslag zien aan Zweedse bondscoach
© Pro Shots
Zweden
Zweden
4 - 1
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Zweden vervolgt de EK-kwalificatiereeks dinsdag met een wedstrijd tegen Oostenrijk en nam het daarvoor op tegen Nieuw-Zeeland. De bezoekers openden in de beginfase nog de score via Callum McCowatt, die op aangeven van NAC Breda-middenvelder Matthew Garbett scoorde. Zweden stelde voor rust orde op zaken.

Dat begon bij een zwakke opbouw van Nieuw-Zeeland. De defensie verspeelde de bal en Victor Claesson stelde Karlsson in staat om zijn tweede interlanddoelpunt te maken. Kristoffer Olsson leverde niet veel later de assist op de 2-1 van Robin Quaison, waarna Karlsson de ruststand bepaald op 3-1. De linksbuiten stond helemaal vrij, werd bereikt door Quaison en rondde af.

In de tweede helft zorgde invaller Anthony Elanga van Manchester United voor het slotakkoord (4-1), waardoor Zweden met een goed gevoel toewerkte naar de wedstrijd tegen Oostenrijk. Karlsson maakte in maart tegen Azerbeidzjan zijn eerste interlandgoal en staat na vrijdag op drie.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Karlsson
Meer over J. Karlsson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.