Karius zoekt nieuw avontuur: kan hij CL-nachtmerrie nog overschaduwen?

Reacties

Loris Karius heeft met een statement afscheid genomen van de Besiktas-fans. De Liverpool-huurling verscheurde zijn contract bij de Turkse grootmacht nadat hij al vier maanden geen salaris had ontvangen. De goalie heeft nog eens uitgehaald naar de clubleiding.

Karius zoekt nieuw avontuur: kan hij CL-nachtmerrie nog overschaduwen?
© Pro Shots

Karius is openhartig in zijn reactie via Instagram: 'Het is zonde dat het tot zo'n einde is gekomen, maar jullie moeten weten dat ik alles heb geprobeerd om deze situatie op te lossen. Ik ben erg geduldig geweest en ben keer op keer in gesprek gegaan met het bestuur. Vorig jaar gebeurde al hetzelfde. Jammer genoeg hebben ze niet geprobeerd een oplossing te vinden. Ze weigerden zelfs mijn voorstel toen ik wilde helpen met een salarisverlaging.'

De 26-jarige Duitser was dit seizoen basisspeler bij de nummer vijf van Turkije. In 25 competitie-optredens moest hij 29 keer vissen en hield hij acht keer de nul. Daarmee waren zijn prestaties beter dan vorig seizoen, toen hij in de Turkse Süper Lig over het hele jaar maar zes keer de nul hield.

Het Turkse avontuur was voor Karius in het seizoen 2018/19 een soort vlucht. Ver van Engeland wilde hij de nachtmerrie van Kiev vergeten. Bij Liverpool zat een herkansing er niet meer in na zijn onthutsende optreden in de Champions League-finale tegen Real Madrid. De keeper blunderde bij twee van de drie Madrileense goals en na de 3-1 nederlaag keerde hij nooit meer terug onder de lat bij Liverpool. Jürgen Klopp loste zijn keepersprobleem op met de komst van Allison Becker, die voor 62,5 miljoen euro werd gekocht van AS Roma.

De doelman wijt de blunders tegen Real Madrid nog altijd aan een hersenschudding. Die had hij vroeg in de finale opgelopen in duel met Sergio Ramos, wees later onderzoek van Liverpool uit. Karius sprak er enkele maanden na de finale tegenover Bild over: 'Ik denk dat ik juist iets knaps gepresteerd heb door die finale te mogen spelen. In sport moet je teleurstellingen kunnen overwinnen. Niemand zal ooit precies weten welke invloed de blessure op mijn fouten heeft gehad. Het is geen excuus, maar wel een verklaring. Ik weet niet of Sergio Ramos het opzettelijk deed. Hij is de enige die dat weet, maar het is niet belangrijk. Hij heeft nooit zijn excuses aangeboden. De tests die ik later onderging, lieten zien dat ik last had van visuele beperkingen. Onder normale omstandigheden had ik die fout niet uit kunnen leggen.'

Opvallend genoeg lonkt voor Karius een nieuw hoofdstuk bij Liverpool. De doelman heeft nog een contract tot medio 2022 bij de Premier League-koploper en is voor volgend seizoen een optie voor de rol van tweede doelman, al worden deze maandag direct al Hertha BSC en Wolverhampton Wanderers genoemd als geïnteresseerde clubs. Waar kan Karius zijn voetbalgeluk hervinden?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.