Karius trekt aandacht met nieuwe flater, Klopp wil kalmte

Reacties

Loris Karius heeft een bemoedigende start achter de rug op de weg terug na de horroravond in Kiev. De Liverpool-goalie die zo blunderde in de Champions League-finale tegen Real Madrid wordt in bescherming genomen door manager Jürgen Klopp.

Karius trekt aandacht met nieuwe flater, Klopp wil kalmte

Karius stond zaterdagmiddag voor het eerst weer onder de lat bij een wedstrijd van Liverpool. Zonder veel van de vaste krachten nog bij de selectie werd met 0-7 gewonnen van Chester. De Duitse doelman had een basisplaats en bleef in de wedstrijd die voor hem maar 45 minuten duurde foutloos. Niet onbelangrijk voor hem was ook het warme welkom van de Liverpool-supporters, die bij het oefenduel hun steun voor Karius duidelijk lieten blijken.

Tegenover Engelse media legde Klopp daar na afloop de focus op: 'Ik weet niet zeker of we wel iets anders hadden kunnen verwachten van onze supporters, maar het was mooi.' De succescoach was blij dat Karius geen hapering kende bij een van zijn reddingen, al was het maar om te voorkomen dat de 25-jarige goalie weer hét onderwerp van gesprek zou worden. 'Er was één lastige doelpoging en daar oogde hij goed en ook een paar hoge ballen waren lastig. Veel doelmannen zouden de bal daar hebben laten vallen en dan was het hele riedeltje weer begonnen. We moeten de situatie laten afkoelen.'

Toch ging het op social media wel degelijk over een nieuw grabbelmoment. Bij de voorbeschouwing op het clubkanaal van The Reds was op de achtergrond te zien dat Karius tijdens de warming-up opnieuw volledig miszat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Champions League-finale
In de met door Liverpool met 3-1 verloren Champions League-finale tegen Real Madrid ging Karius tot twee keer toe enorm in de fout. Aan de eerste goal was hij schuldig door de bal tegen Karim Benzema aan te gooien bij een poging het spel te hervatten en later zat hij bij een afstandsschot volledig mis. Door Liverpool werd ruim een week later een lichte hersenschudding aangedragen als reden. De doelman zou die hebben opgelopen door een beuk van Sergio Ramos, zo bleek uit een onderzoek van een door aan de Liverpool-eigenaren verbonden ziekenhuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.