Kanté blijft Tuchel verbazen: hoeveel Kanté's staan er eigenlijk op het veld?

Reacties

Thomas Tuchel kan zijn geluk niet op met N'Golo Kanté. De Fransman heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid opnieuw grote indruk gemaakt op zijn manager. En niet alleen op zijn manager. Kijk mee naar de verbluffende cijfers van de Chelsea-middenvelder.

Kanté blijft Tuchel verbazen: hoeveel Kanté's staan er eigenlijk op het veld?
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Kanté was dinsdagavond een grote kwelgeest voor Atlético. De WK-winnaar speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, hij was defensief subliem door telkens gaten dicht te lopen en veel aanvallen van de Spanjaarden te stoppen. Tuchel werd tijdens de persconferentie uiteraard naar Kanté gevraagd. Het lijkt er niet op dat de balveroveraar ook maar een beetje van zijn energie heeft ingeleverd nu hij op 29 maart 30 wordt?

Tuchel: 'Ik kijk nooit naar de leeftijd van mijn spelers, alleen naar hun optredens. Met Kanté in de ploeg speel je eigenlijk met een halve man meer. Hij brengt zo veel intensiteit, dat is echt ongelofelijk en uniek. Het is een genot om hem te coachen, hij is een groot cadeau voor mij. Hij helpt het team enorm op het veld en onderschat ook niet zijn kwaliteiten aan de bal, hoe handig hij is om onder de druk uit te spelen. Natuurlijk kan hij aan de bal nog beter worden, maar het is geweldig om hem in ons team te hebben.'

Kanté oogstte volop lof. Het ging niet alleen over zijn onvermoeibaarheid, maar vooral ook over zijn intelligentie. De Franse voetbaljournalist Philippe Auclair vond dat het de laatste jaren te vaak over de conditie van Kanté is gegaan. 'Het is makkelijk om zijn kwaliteit om op de goede plekken op te duiken te koppelen aan conditie en energie, maar in werkelijkheid draait het nog meer om het lezen van de wedstrijd. Hij is niet overal, hij is op de juiste plekken, bijna altijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de komst van Tuchel leek Kanté op het eerste oog nog een van de slachtoffers te zijn van de trainerswissel. Na teruggekeerd te zijn van een lichte blessure bleef hij in de tweede competitiewedstrijd onder de Duitse coach op de bank en daarna moest hij het in de Premier League drie keer achter elkaar met een rol als invaller doen. De speeltijd is inmiddels flink toegenomen.

Tuchel vertelde begin maart tijdens een persconferentie nog kleurrijk over hoe hij verrast was door Kanté. Natuurlijk wist de trainer dat de middenvelder een geweldige balveroveraar was, maar zo goed? Nee, dat had hij ook niet verwacht. Tuchel: 'Het is ongelofelijk. Kijk maar naar zijn intensiteit. Als ik de fysieke rapporten krijg na wedstrijden dan denk ik kijkend naar zijn cijfers weleens dat ze per ongeluk de data van twee spelers hebben bijgehouden. Hij is ongelofelijk toegewijd en het is ongekend met hoeveel intensiteit hij speelt.'

Wat zeggen de cijfers?
Opvallend is dat het gemiddelde aantal intercepties en balheroveringen van Kanté flink is gestegen sinds de trainerswissel bij Chelsea. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het algehele betere drukzetten van Chelsea sinds het aantreden van Tuchel. In de dertien duels onder de nieuwe manager hebben de Londenaren maar twee goals geïncasseerd. 

Intercepties Balheroveringen
Onder Lampard 2.3 8.1
Onder Tuchel 2.9 10.8

Cijfers zijn per negentig minuten en op basis van de wedstrijden in de Premier League en Champions League in het huidige seizoen (met dank aan Opta Sports).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.