Kansenregen Peru geeft Van Marwijk hoop tegen Denemarken

Reacties

Na de 2-1 nederlaag in de eerste speelronde tegen Frankrijk, moet Australië donderdag winnen van Denemarken om de kansen op het bereiken van de knock-outfase in eigen hand te houden. Bert van Marwijk heeft vertrouwen in zijn ploeg.

Kansenregen Peru geeft Van Marwijk hoop tegen Denemarken

De bondscoach weet dat zijn team met Frankrijk de op papier sterkste tegenstander van Groep C heeft gehad. 'Maar Denemarken is ook een erg sterk team', waarschuwde de Nederlander de Australische pers op zijn persconferentie. 'Ze staan twaalfde op de wereldranking, dat zegt voldoende. Het is een fysiek sterke ploeg, met veel lange spelers. We zullen goed georganiseerd moeten staan bij de standaardsituaties.'

'Frankrijk heeft meer creativiteit, maar ik denk dat Denemarken meer een team is', vervolgde Van Marwijk. 'Iedereen was erg teleurgesteld na het resultaat tegen Frankrijk, inclusief ikzelf. Nu moeten we de juiste reactie geven. We hebben een paar kansen gekregen tegen Frankrijk en misschien krijgen we tegen Denemarken nog iets meer kansen. Peru kreeg immers ook een heleboel kansen tegen Denemarken.' Toch won Denemarken dit duel met 1-0.

Van Marwijk denkt dat zijn spelers klaar zijn voor het misschien wel beslissende duel van donderdag: 'Denemarken is een moeilijke tegenstander, maar wij krijgen iedere dag meer vertrouwen in onze manier van spelen. We willen graag naar de knock-outfase. We geloven in onszelf en moeten ons focussen op de details.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.