Kans op basisplek Mutu tegen Oranje steeds groter

De kans dat Adrian Mutu aanstaande dinsdag in de basis van de Roemeense ploeg begint wordt steeds groter. Aanvaller Gheorghe Grozav lijkt de belangrijke confrontatie niet te gaan halen.

Kans op basisplek Mutu tegen Oranje steeds groter

Roemenië en Nederland treffen elkaar dinsdag in Boekarest. Beide landen haalden negen punten uit de eerste drie WK-kwalificatieduels. De Roemeense bondscoach Victor Piturca moet aanvallend improviseren. Gheorghe Grozav, maker van de enige treffer tegen Turkije, kampt met een spierblessure. Bogdan Stancu, tegen de Turken spelend achter de enige aanvaller, kampt met knieklachten.

Mutu keerde voor de interlands tegen Turkije en Nederland terug in de selectie van de Roemenen. Sinds februari was hij niet meer opgeroepen. De omstreden aanvaller speelt sinds dit seizoen bij het Franse AC Ajaccio. Daar maakte hij nog niet al te veel minuten. 'Als de bondscoach een beroep op me doet, sta ik er,' liet Mutu al weten.

Op zijn eerste persconferentie roemde de inmiddels 33-jarige Mutu de talenten Gheorghe Grozav en Alexandru Maxim (de mogelijke vervanger van Stancu). 'Zij zijn de toekomst van het Roemeense voetbal. Grozav is pas 22 en absoluut een groot talent. Maxim is ook 22, maar oogt qua spel volwassener. Dat zij nog in eigen land spelen is denk ik een voordeel. Als ze zich ontwikkelen, komt een transfer naar een buitenlandse club vanzelf.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's