'Kane zou deze mijlpaal meteen inruilen voor een prijs, dat besef ik'

Reacties

Harry Kane geldt inmiddels als een van de beste spitsen aller tijden in de Premier League, maar heeft in zijn carrière nog geen enkele clubprijs gewonnen. Al zijn indrukwekkende statistieken en records zou Kane zo inruilen voor een grote prijs, weet zijn trainer Antonio Conte van Tottenham Hotspur.

'Kane zou deze mijlpaal meteen inruilen voor een prijs, dat besef ik'
© Pro Shots

Zaterdag maakte Kane het enige doelpunt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-0). Het was zijn 250ste officiële doelpunt voor Tottenham en zijn 185ste in de Premier League, waarmee hij nu de speler is met de meeste Premier League-goals voor één club.

© Pro Shots

'Het is een prachtige persoonlijke mijlpaal', beaamde Conte na afloop in gesprek met BT Sport. 'Tegelijkertijd besef ik heel goed dat Harry deze mijlpaal meteen zou inruilen voor een prijs. Dat weet ik en daar werkt hij aan, daar werken wij allemaal aan. We willen ons team beter maken en de club naar een hoger niveau tillen, zodat de mijlpalen niet alleen persoonlijke zijn.'

In gesprek met het clubkanaal van Tottenham zei Kane zelf dat hij 'ontzettend trots' is. 'Hopelijk komen er nog wat doelpunten bij. Ik dank natuurlijk de technische staf, het team en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt. Ik ben blij dat het doelpunt vandaag belangrijk was.' Dat hij Sergio Agüero passeerde als speler met de meeste Premier League-goals voor één club noemde Kane een 'mooie statistiek'. 'Daar moeten we mee doorgaan.'

Kane, die bovendien het duizendste thuisdoelpunt maakte voor Tottenham in de Premier League, heeft de topscorerstitel van zijn club in het zicht. Jimmy Greaves, die tussen 1961 en 1970 uitkwam voor The Spurs, is met 266 officiële treffers de topscorer aller tijden. Op de eeuwige lijst van Premier League-topscorers moet Kane momenteel Andy Cole (187), Wayne Rooney (208) en Alan Shearer (260) nog voor zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.