Kane zag arbitrale dwalingen: 'Gerechtigheid dat we nog scoren'

Reacties

Harry Kane was maandagavond de grote man aan Engelse zijde. De spits maakte twee doelpunten tegen Tunesië en schonk zijn land zodoende een 1-2 zege. Dat Engeland maar twee keer scoorde, lag volgens Kane onder andere aan de arbitrage.

Kane zag arbitrale dwalingen: 'Gerechtigheid dat we nog scoren'

De spits van Tottenham Hotspur werd zelf meerdere keren naar de grond getrokken in de zestien, maar de scheidsrechter en videoarbiter zagen er niets in. 'We mochten wel een paar penalty's krijgen, zeker als je kijkt naar hoe zij een strafschop kregen', keek Kane terug naar de 1-1 van Tunesië (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Misschien is het wel gerechtigheid dat we in de slotfase nog scoren', ging Kane verder bij de BBC. 'We bleven doorgaan en hebben karakter getoond. Vanavond stappen we vrolijk het vliegtuig in', sloot Kane lachend af. De spits staat net als Denis Cheryshev, Diego Costa en Romelu Lukaku op twee doelpunten dit WK, Cristiano Ronaldo maakte er al drie.

Bondscoach Gareth Southgate was tevreden met het spel van zijn ploeg en had zelfs met een remise genoegen genomen, zo vertelde hij na de wedstrijd. 'We verdienden het om te winnen, maar zelfs als we niet gescoord hadden, was ik trots geweest. Dit is het resultaat van de afgelopen drie weken. We hebben zo hard getraind en gewerkt. Hier kunnen we mee vooruit, maar we moeten nog steeds veel werk verrichten.'

In Engeland snakt men naar een goed presterende ploeg op een eindronde. De laatste jaren kwamen The Three Lions niet verder dan de kwartfinale op een WK of EK.

Toernooi Uitgeschakeld in Tegen
EK 2016 Achtste finale IJsland (1-2)
WK 2014 Groepsfase Italië, Uruguay en Costa Rica
EK 2012 Kwartfinale Italië (2-4 na penalty's)
WK 2010 Achtste finale Duitsland (1-4)
WK 2006 Kwartfinale Portugal (1-3 na penalty's)
EK 2004 Kwartfinale Portugal (7-8 na penalty's)
WK 2002 Kwartfinale Brazilië (1-2)
EK 2000 Groepsfase Portugal, Duitsland en Roemenië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.