'Kane loopt erbij als een kind wiens verjaardag-ballonnen zijn geknapt'

Reacties

Tottenham Hotspur verloor zondag tegen Arsenal voor de derde keer op rij in de Premier League en Harry Kane wist weer niet tot scoren te komen. De aanvoerder van Spurs maakte eind mei zijn laatste doelpunt in de Premier League en de kritiek op zijn rol blijft toenemen.

'Kane loopt erbij als een kind wiens verjaardag-ballonnen zijn geknapt'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Kane miste de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Manchester City, aan wie hij deze zomer nadrukkelijk werd gelinkt, maar kwam in de daaropvolgende vijf Premier League-duels wel in actie. Kane kwam daarin niet tot scoren en hij beleeft daarmee zijn langste periode zonder goal in competitieverband sinds augustus 2016. Ondertussen vond Kane al wel het net in de Conference League en de League Cup.

Geknapte ballonnen
In The North London Derby tegen Arsenal dook Kane geregeld gevaarlijk op voor keeper Aaron Ramsdale, maar hij had het vizier niet op scherp. 'Kane ziet er allesbehalve gelukkig uit', zei Sky Sport-analist Gary Neville. 'Het ziet ernaar uit dat hij de situatie van afgelopen zomer nog met zich mee draagt. Hij is zichzelf niet, maar had alsnog twee of drie goals kunnen maken.'

'Kane loopt erbij als een kind wiens verjaardag-ballonnen zijn geknapt, net als Heung-Min Son. De spelers van Spurs lijken een coach in de stijl van Mauricio Pochettino nodig te hebben, iemand die hoog druk wil zetten. En geen trainer die terugzakt en wil counteren', aldus Neville. Nuno Espírito Santo leed zijn vierde nederlaag in tien officiële duels.

Niet juiste strijdplan
Voormalig Spurs-aanvoerder Ledley King ziet Kane ook worstelen sinds de start van het nieuwe seizoen. 'Hij doet er alles aan om de situatie om te keren, maar dat hij niet in vorm is, is duidelijk. Harry speelt een belangrijke rol binnen de ploeg, dus wanneer hij niet zijn niveau haalt, dan heeft dat uiteraard invloed op het team', zei King.

Nuno Espírito Santo zag hoe Spurs al na één helft tegen een 3-0 achterstand aankeek. 'Nee, het was geen goede dag. Absoluut niet. We hadden niet het juiste strijdplan en dat is mijn verantwoordelijkheid', aldus de manager van Spurs. 'We waren niet agressief genoeg om een antwoord te vinden op het dynamische middenveld van Arsenal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.