Kane behoedt Spurs voor nederlaag, Zeegelaar belangrijk bij Watford

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag duur puntenverlies geleden in de Premier League. Op Wembley kwamen de Londenaren tegen West Bromwich Albion niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Harry Kane was voor de honderdste keer bij een goal op het hoogste Engelse voetbalniveau betrokken.

Kane behoedt Spurs voor nederlaag, Zeegelaar belangrijk bij Watford

Spurs begon mak aan het duel met West Bromwich Albion. De uitploeg ontsloeg afgelopen maandag Tony Pulis wegens tegenvallende resultaten en dat betaalde zich vroeg uit. Dele Alli verloor makkelijk de bal, Salomón Rondón werd diep gestuurd, hield Davinson Sánchez in een fysiek duel van zich af en rondde met een rollertje af: 0-1.

West Brom oogde getergd en stond uiterst compact. Hier had Tottenham zichtbaar moeite mee. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en pas rond het einde van het eerste bedrijf werd de equipe van Mauricio Pochettino gevaarlijk. Eerst miste Kane een lage voorzet van Heung Min-Son op een haar, in de blessuretijd van de eerste helft schoot de Zuid-Koreaan zelf via een been de bal op het dak van het doel.

Met een achterstand op het scorebord ging Tottenham rusten, om na de thee beter voor de dag te komen. Dit resulteerde ruim een kwartier voor tijd in de verdiende gelijkmaker en het duo Alli-Kane was hierbij opnieuw belangrijk. De middenvelder bracht vanaf rechts de goalgetter in stelling en Kane rondde koelbloedig af: 1-1.

Tottenham ging nog op zoek naar de overwinning, maar moest genoegen nemen met een punt. Door het gelijkspel kunnen Burnley, Liverpool en Arsenal bij winstpartijen over de Londense club heengaan op de Premier League-ranglijst.

Newcastle United - Watford 0-3
Marvin Zeegelaar was goud waard voor Watford op bezoek bij Newcastle United. Manager Marco Silva posteerde de Nederlander voor het tweede maal op rij in de basis en dat betaalde zich gauw uit. De wingback was mee opgekomen en gaf een ragfijne teruggetrokken voorzet, die Will Hughes goed afwerkte: 0-1.

Watford ging door en maakte na dik een uur aan alle onzekerheid een einde. Waar vlak voor rust DeAndre Yedlin via een eigen goal de Londense club al op 0-2 zette, tekende op aangeven van Richarlison Andre Gray voor de derde goal van de middag: 0-3. Hier bleef het bij, waardoor Watford in het spoor blijft van de plaatsen op de ranglijst die rechtgeven op Champions League-voetbal.

Crystal Palace - Stoke City 2-1 
Erik Pieters begon in de basis en Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay op de bank bij Stoke City. Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald zaten respectievelijk op de bank en tribune bij Crystal Palace. Na een doelpuntloze eerste helft, kwam in het tweede bedrijf het duel meer tot leven. Xherdan Shaqiri werkte de 0-1 tegen de touwen, alvorens kersvers Engels international Ruben Loftus-Cheek voor de gelijkmaker aantekende.

Het duel leek gelijk te eindigen, ware het niet dat Mamadou Sakho in blessuretijd toch nog de winst binnensleepte voor Palace. De Fransman was trefzeker, waardoor de ploeg van Roy Hodgson belangrijke punten pakte in de degradatiestrijd. Wel blijft Palace nog onderaan staan in de Premier League.

Overige uitslag: 
AFC Bournemouth - Swansea City (0-0)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.