'Davinson Sánchez kan een van de besten ter wereld worden'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft een bijzonder hoge pet op van Davinson Sánchez. De Argentijnse oefenmeester denkt zelfs dat zijn pupil de absolute wereldtop kan bereiken.

'Davinson Sánchez kan een van de besten ter wereld worden'

De Colombiaanse verdediger kwam in de slotfase van de zomerse transferperiode over van Ajax en blonk eigenlijk al direct uit. Zo was Pochettino na het basisdebuut van Sánchez al bijzonder lovend. Nu het seizoen een paar maanden bezig is, is de trainer eigenlijk alleen nog maar meer onder de indruk, zo vertelde hij in aanloop naar het thuisduel van Spurs met West Bromwich Albion van zaterdagmiddag.

'Davinson is pas heel laat bij ons gekomen, op 1 september', blikt de manager terug. 'Vervolgens heeft hij hier nauwelijks een voorbereiding gehad: eerst zat hij nog bij Ajax, daarna moest hij op pad met de Colombiaanse nationale ploeg. We zijn vervolgens zo'n twee maanden intensief met hem aan de slag gegaan.' En dat was niet zonder resultaat, zo blijkt nu.

'Hij is erg slim, bescheiden en bijzonder leergierig', somt Pochettino op. 'Hij is continu kritisch op zichzelf, dat vind ik een enorme kwaliteit. Al met al kan hij echt een van de beste centrumverdedigers van de wereld worden, alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig. Hij moet en kan in heel veel opzichten nog beter, maar we zijn nu al zó ontzettend blij met hem. Davinson doet het geweldig, terwijl hij pas 21 jaar is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.