Kampioensheld Agüero ruikt de titel en staat wéér op

Reacties

Manchester City kan de titel in de Premier League vrijwel niet meer ontgaan. De formatie van manager Pep Guardiola won zaterdag bij Crystal Palace en zou de champagne zondag al kunnen ontkurken als stadgenoot Manchester United verliest.

Kampioensheld Agüero ruikt de titel en staat wéér op
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Het was voor zaterdag al niet meer bepaald de vraag of City dit seizoen kampioen van Engeland zou worden, maar het moest nog wel even gebeuren. De voorsprong op Man Utd was al aanzienlijk en kon tegen Palace in ieder geval voor even worden vergroot tot dertien punten. Toch had de ploeg van Guardiola het aanvankelijk lastig op Selhurst Park. Palace liet zich niet zomaar verslaan en kreeg via Christian Benteke zelfs een goede kans. Ederson Moraes bracht toen redding.

City zag aan de andere kant een treffer van Gabriel Jesus afgekeurd worden vanwege buitenspel. De Braziliaan stond in de basis, net als Sergio Agüero. De afzwaaiende Argentijn, in 2012 de grote held in de kampioensstrijd, kampt dit seizoen veelvuldig met blessures en werd ook nog besmet met het coronavirus. Zijn optreden tegen Palace was pas het zestiende van dit seizoen. Nathan Aké kreeg ook weer een kans van Guardiola en hij zag Agüero de ban breken.

De topscorer aller tijden van City kreeg de bal na een klein uur aangespeeld van Benjamin Mendy. De bal stuiterde, waarna de aanvaller met de buitenkant van zijn rechtervoet snoeihard raak schoot. Iets meer dan een minuut later stond het al 0-2. City was los en scoorde via Ferran Torres voor de tweede keer. Met zijn schot met links in de verre hoek was het verzet van Palace gebroken. Jairo Riedewald verliet daarna het veld voor Jeffrey Schlupp. Patrick van Aanholt zat op de bank en kwam daar ook niet meer vandaan. Palace bracht de spanning niet meer terug, waardoor City de wedstrijd op zijn gemak uitspeelde.

Of dit het kampioensduel was voor City weten we zondag pas. Als Man United thuis verliest van Liverpool, is de titel voor City. Gebeurt dat niet, dan moet de formatie van Guardiola nog even wachten. City speelt dinsdag de cruciale return in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, waarin een 2-1 voorsprong wordt verdedigd. Op zaterdag komt Chelsea op bezoek.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.