Kampioen Napoli doet Internazionale van De Vrij en invaller Dumfries pijn

Reacties

Landskampioen Napoli zette zondag de suprematie in Italië luister bij door Champions League-finalist Internazionale te verslaan: 3-1. De Milanezen bewezen zichzelf met de nederlaag een slechte dienst in de strijd om de Champions League-plekken voor volgend seizoen.

Kampioen Napoli doet Internazionale van De Vrij en invaller Dumfries pijn
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 1
Internazionale
Internazionale

Bij Inter kreeg Stefan de Vrij evenals vorige week in het competitieduel met Sassuolo een basisplaats toebedeeld. Midweeks moest de Nederlander wel negentig minuten toekijken tijdens de gewonnen halve finale van de Champions League tegen stadsgenoot AC Milan (1-0). Denzel Dumfries kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

In de eerste helft gebeurde er bijster weinig in Stadio Diego Armando Maradona. Beide ploegen, die respectievelijk zeventig keer (Napoli) en 66 keer (Inter) scoorden voorafgaand aan het onderlinge treffen, kregen amper kansen. Andre Zambo Anguissa was er nog het dichtst bij, maar hij schoot de bal rakelings naast de goal van André Onana. Inter zocht niet ongeschonden de kleedkamer op, want Roberto Gagliardini moest vlak voor rust met twee keer geel inrukken.

Inter hield in de tweede helft - met een man minder - ruim twintig minuten stand waarna de ploeg van trainer Simone Inzaghi tóch capituleerde. Het schot uit de draai van Anguissa was Onana te machtig: 1-0. Krap een kwartier voor tijd leek Napoli de beslissing te forceren, maar invaller Giovanni Simeone zag zijn goal afgekeurd worden omdat in de aanloop een overtreding werd begaan op Dumfries.

Vlak daarna sloeg Romelu Lukaku toe. De Belg verlengde een voorzet van Federico Dimarco met de onderkant van zijn rechtervoet: 1-1. Kampioen Napoli liet het er echter niet bij zitten en forceerde alsnog een beslissing. Aanvoerder Giovanni Di Lorenzo schoot met links prachtig in de bovenhoek raak op aangeven van doelpuntenmaker Anguissa: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het werd nog erger voor De Vrij, Dumfries en hun teamgenoten doordat Gianluca Gaetano de 3-1 aantekende. De landskampioen profiteerde optimaal van de alles-of-niets-poging van Inter om nog een punt uit het vuur te slepen. De Italiaan stifte de bal beheerst langs Onana.

Door de nederlaag voelt Inter de hete adem van Lazio en AC Milan in de strijd om de Champions League-plekken voor volgend seizoen in de nek. Concurrent Lazio komt zondagavond in actie moet op bezoek bij Udinese en kan Inter voorbijgaan op de ranglijst. AC Milan staat met nog twee wedstrijden te gaan twee punten achter de stadsgenoot.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.