Kampioen Jong AZ raakt middenvelder kwijt aan Ajax

Reacties

Ajax heeft de selectie van Jong Ajax versterkt met de negentienjarige Teun Bijleveld. De aanvallende middenvelder komt over van AZ, waar hij afgelopen seizoen ook al voor de beloften speelde. Bijleveld tekent als transfervrije speler voor twee jaar in Amsterdam.

Kampioen Jong AZ raakt middenvelder kwijt aan Ajax

Naar verluidt kon Bijleveld zijn contract bij AZ verlengen, maar de jeugdinternational kiest voor een avontuur bij Ajax. In de verbintenis met zijn nieuwe werkgever, die loopt tot de zomer van 2019, is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Bijleveld werd enkele maanden geleden bij de selectie van Jong AZ gehaald en speelde vijf wedstrijden voor het kampioenselftal in de Tweede Divisie.

Met Jong Ajax komt Bijleveld volgend seizoen uit in de Jupiler League. De beloften van de Amsterdammers werden afgelopen seizoen knap tweede in de competitie, maar mogen niet promoveren naar de Eredivisie. Ajax legde eerder deze maand al een middenvelder vast, de Deense Victor Jensen speelt komend seizoen voor het hoogste jeugdelftal van de club.

Ajax is mogelijk nog niet klaar met de zoektocht naar nieuw talent. Rechtsback Robin Schouten, eveneens uitkomend voor Jong AZ, wordt gelinkt aan een transfervrije overstap naar de hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.