Kampioen Dortmund blijft punten morsen in Duitsland

Borussia Dortmund heeft zondag op bezoek bij Hannover 96 alweer de derde nederlaag in zes competitieduels geleden: 2-1. De titelhouder was de laatste weken achterop geraakt en ziet de achterstand op de Duitse top na zondag nog groter worden. In een tijdsbestek van drie minuten boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om.

De Japanner Shinji Kagawa – hij werd de voorbije weken bekritiseerd omdat hij nog geen grootse vorm etaleerde – leek matchwinner te worden. Arthur Sobiech (86ste minuut) en Didier Konan (88ste minuut) zorgden echter alsnog voor een feestje bij de gastheren.

In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar werd er slordig met de kansen omgesprongen. Kagawa deed na ruim een uur spelen wel wat hij moest doen. Hij trof doel met een handig lobje. In de slotfase werd Sobiech nog met rood van het veld gestuurd.

Hannover 96 slaagde met een slotoffensief erin de rollen om te draaien, waardoor het Dortmund van trainer Jürgen Klopp (foto) na zes duels nog steeds maar over zeven punten beschikt. De thuisploeg van zondag heeft vier punten meer. De achterstand van de regerend Duits kampioen op de beide koplopers Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach bedraagt inmiddels al zes punten.

Bayern München kan zondag alleen lijstaanvoerder worden. Der Rekordmeister komt bij winst op Schalke 04 op vijftien punten, twee meer dan de twee koplopers. Foto: VI Images