Kamp-Sow spant arbitragezaak aan tegen RKC

Reacties

Sylla Sow en zijn entourage hebben een arbitragezaak aangespannen tegen RKC Waalwijk. De 23-jarige aanvaller is al sinds de eerste training van vorige week woensdag afwezig. Sow zou uit zijn op een transfer. De zaak zou eerst op 16 september dienen, maar is vervroegd naar 13 augustus.

Kamp-Sow spant arbitragezaak aan tegen RKC
© Pro Shots

Volgens het Brabants Dagblad gaat het conflict tussen Sow en RKC over de optie in het contract van de aanvaller die in maart 2019 werd gelicht, waardoor hij nu tot medio 2021 vastligt. Volgens het kamp Sow was die optie echter niet rechtsgeldig en zou de aanvaller nu transfervrij zijn. Met die status kan hij bij een andere club aan de slag.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC kan weinig kwijt over de zaak, maar bevestigde wel dat de club de datum van de arbitragezaak heeft doorgekregen van de KNVB. 'Wij hebben doorgekregen dat er van de andere kant een zaak is aangespannen. Sylla is nog weg, maar we hopen dat hij snel weer aansluit.'

Vanuit RKC is er nog altijd geen contact geweest met de aanvaller, die volgens Belgische media op interesse kan rekenen van Eupen. 'De bal ligt bij de andere kant. Als het aan ons ligt, komt Sylla zo snel mogelijk weer terug. We willen eerst met hem persoonlijk spreken.'

Dat de zaak pas op 16 september zou dienen was voor het kamp-Sow een tegenvaller. De aanvaller staat nu onder contract bij RKC en pas als de arbitragecommissie uitspraak doet kan daar verandering in komen. Sow zou tot die tijd zijn conditie op peil moeten houden of zich alsnog melden bij RKC. Nu wordt er volgende week al uitspraak gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer S. Sow
Meer over S. Sow
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.