Cambuur presenteert nieuwe technische man na ellenlange soap

Reacties

Lars Lambooij (36) is de nieuwe technisch manager van SC Cambuur. Hij wordt de definitieve opvolger van Etiënne Reijnen, die de club verliet om assistent-trainer te worden van Feyenoord. Lambooij tekent in Leeuwarden voor vier seizoenen.

Cambuur presenteert nieuwe technische man na ellenlange soap
© Pro Shots

Lambooij was hiervoor hoofdscout bij RKC Waalwijk en maakte daar kenbaar graag de stap naar Cambuur te willen maken, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Omdat RKC hem aan zijn contract hield, werd het een arbitragezaak. RKC won die, waardoor Cambuur een vergoeding van 100 duizend euro moest betalen om hem bij RKC weg te kunnen kopen. Of dat ook het bedrag is dat Cambuur daadwerkelijk gaat betalen, is niet bekend. Cambuur meldt dat de arbitragezaak 'ingetrokken' is en dat de clubs er alsnog zijn uitgekomen.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC gunt Lambooij de stap naar Cambuur. 'Lars is in 2020 binnengekomen bij RKC Waalwijk en heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.'

Lambooij staat te trappelen om te beginnen en is al een aantal keren bij het nieuwe stadion geweest. 'En dat is in alle opzichten indrukwekkend te noemen. Dat wil echter niet zeggen dat het vanaf nu allemaal vanzelf zal gaan en er wacht ons een mooie, maar grote klus. Zeker ook op technisch gebied. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en wat dat betreft ben ik blij en opgelucht dat ik nu eindelijk kan beginnen bij deze prachtige club', zegt hij via de Cambuur-kanalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.