Kamp Bony rekent op vertrek bij titelpretendent Vitesse

Het is nog altijd onduidelijk of Wilfried Bony na het Afrika Cup-toernooi terugkeert bij Vitesse. De 24-jarige clubtopscorer mag vertrekken als er een serieus bod wordt gedaan, maar vooralsnog is hij in Arnhemse dienst.

Kamp Bony rekent op vertrek bij titelpretendent Vitesse

In de Britse media dook afgelopen week het bericht op dat Newcastle United de Ivoriaan wilde vastleggen, maar de Arnhemse clubleiding ontkende maandagmiddag elk bod. 'Wij hebben geen officieel bod ontvangen en Wilfried, die ik nog heb gesproken, wist ook van niks. Het is nog rustig', aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Toch rekent het kamp Bony nog altijd op actie. Bony’s zaakwaarnemer Francis Kacou liet een trip naar de Afrika Cup schieten om de zaken van de Ivoriaan te behartigen. Kacou verblijft in zijn woonplaats Londen.

'In twee dagen kan een deal gesloten zijn. In de laatste drie tot vijf dagen raken clubs altijd in paniek. Vandaar dat ik in Europa achter ben gebleven', aldus Kacou die niet in wil gaan op mogelijk geïnteresseerde clubs.

'Ik kan er niks over zeggen. Er gebeurt veel achter de schermen, maar ik wil Wilfried niet in verlegenheid brengen. Ik moet professioneler worden en heb afgesproken dat we voorlopig niks zeggen.'

'Wilfried wil zich nu focussen op de Afrika Cup. Hij speelt nog niet alles maar de concurrentie is dan ook enorm. Of hij na het toernooi terugkeert in Arnhem? Dat gaan we de komende dagen zien.' Bony zou ook na 31 januari Vitesse nog kunnen verlaten. De Russische transfermarkt is namelijk langer geopend. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen