Kameroen en Onana weer stap dichter bij droomfinale in eigen land

Reacties

Kameroen blijft in de race voor een finaleplek op de Afrika Cup in eigen land. Het thuisland was zaterdag in de kwartfinale, met Andre Onana in de basis, te sterk voor toernooidebutant Gambia.

Kameroen en Onana weer stap dichter bij droomfinale in eigen land
Gambia
Gambia
0 - 2
Kameroen
Kameroen

Nadat gastland Kameroen eerder deze week in de achtste finales opvallend veel problemen kende met een door coronabesmettingen geteisterd de Comoren, wisten De Ontembare Leeuwen tegen Gambia sterker voor de dag te komen in een snikheet Douala.

Kameroen wist in de eerste helft nog niet het verschil te maken, vooral door doelman Baboucarr Gaye. De keeper van het Duitse RW Koblenz (uitkomend in de Regionalliga Südwest) bracht vooral knap redding op een kopbal van Vincent Aboubakar, met zes goals topscorer van de Afrika Cup.

Gambia bleek na rust niet meer bestand tegen de druk van het gastland en in een tijdsbestek van zeven minuten besliste Karl Toko Ekambi de kwartfinale met twee doelpunten. De aanvaller van Olympique Lyonnais opende de score met een kopbal en was vervolgens met een intikker alert bij de tweede paal. In de halve finale wacht voor vijfvoudig Afrikaans kampioen Kameroen een ontmoeting met de winnaar van de kwartfinale tussen Egypte en Marokko (zondag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.