Kalou vertolkt hoofdrol in Duitse penaltyregen

Ondanks een gemiste strafschop heeft VfL Wolfsburg een punt gepakt tegen 1899 Hoffenheim. Salomon Kalou vervulde een hoofdrol in het penaltyduel met SC Freiburg.

VfL Wolfsburg – 1899 Hoffenheim 1-1
1899 Hoffenheim heeft terrein moeten prijsgeven op de topdrie in de Bundesliga. De formatie van trainer Julian Nagelsmann kwam bij VfL Wolfsburg niet verder dan een gelijkspel. Het punt was mede te danken aan doelman Oliver Baumann, die in de elfde minuut met zijn rechtervoet de strafschop van Maximillian Arnold onschadelijk maakte en zo een achterstand voorkwam voor Hoffenheim. In de 72ste minuut liet Kerem Demirbay namens de gasten zien hoe een penalty tot een succes kan worden gemaakt. De treffer van de middenvelder was niet genoeg voor de overwinning van Hoffenheim, dat in blessuretijd de gelijkmaker van het hoofd van Felix Uduokhai niet kon voorkomen. Daardoor is de achterstand op koploper Borussia Dortmund vier punten. Het Wolfsburg van Paul Verhaegh blijft ondanks het punt steken op de veertiende plaats. Riechedly Bazoer zat niet bij de wedstrijdselectie.

SC Freiburg – Hertha BSC 1-1
Salomon Kalou heeft Hertha BSC behoed voor een nederlaag bij SC Freiburg, dat in de 52ste minuut de score had geopend uit een strafschop. Janik Haberer mocht aanleggen vanaf elf meter nadat scheidsrechter Guido Winkmann na het raadplegen van de videoarbiter tot een penalty had besloten. De leidsman wees in de 77ste minuut andermaal naar de stip. Kalou nam plaats achter de bal maar faalde. De voormalig Feyenoorder joeg de bal over het doel van Freiburg. Drie minuten later kreeg Kalou een nieuwe kans vanaf elf meter. Dit keer was hij wel trefzeker en bepaalde hij de eindstand op 1-1.

1. FC Köln – Werder Bremen 0-0
Voor de kelderkraker in de Bundesliga waren de ogen gericht op Claudio Pizarro. De Peruviaanse spits maakte zich op voor zijn basisdebuut voor 1. FC Köln tegen nota bene zijn oude club Werder Bremen. In de warming-up kreeg hij echter zoveel last van een bovenbeenblessure dat hij moest afhaken. Sehrou Guirassy was zijn vervanger. De Franse spits had de Keulse hekkensluiter in de slotfase aan de eerste zege van het seizoen moeten helpen. Van twee meter kreeg hij de bal niet in het lege doel van Werder, dat door het resultaat drie punten voorsprong houdt op Köln.