Kagawa verlost van uitzichtloze situatie bij Borussia Dortmund

Reacties

Shinji Kagawa laat Borussia Dortmund voor de komende maanden achter zich. De middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af bij Besiktas.

Kagawa verlost van uitzichtloze situatie bij Borussia Dortmund

Kagawa (29) hoopt in Turkije weer wekelijks aan voetballen te kunnen toekomen. De Japanner kwam duidelijk niet voor in de plannen van Lucien Favre, sinds afgelopen zomer de hoofdtrainer van Borussia Dortmund, en deed dit seizoen maar in twee competitiewedstrijden mee. Zijn laatste duel in de Bundesliga dateert van 26 september.

In de afgelopen maanden zat Kagawa zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie van Dortmund. In november deed hij nog een potje mee bij het tweede elftal, dat uitkomt in de Regionalliga West. De Japanner vroeg de clubleiding deze maand om mee te werken aan een vertrek en Kagawa heeft zijn zin gekregen, met een tijdelijke overstap naar Besiktas.

'Shinji is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een grote vriend van de club', zegt technisch directeur Michael Zorc op de website van Dortmund. 'We wilden zijn verzoek niet weigeren.' Kagawa was een belangrijke basisspeler in het team van Dortmund dat in 2011 en 2012 kampioen van Duitsland werd. Hij speelde tussen 2012 en 2014 voor Manchester United, voordat de technicus terugkeerde naar BVB. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog tot medio 2020 door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.