Kadioglu beleeft heerlijke start van 2021 bij Fenerbahçe

Ferdi Kadioglu is het nieuwe kalenderjaar lekker begonnen. De 21-jarige Nederlander maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Fenerbahçe, dat een klinkende zege boekte in de Süper Lig.

Kasımpaşa
Kasımpaşa
0 - 3
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe kende een wisselvallige eerste seizoenshelft, maar liet er bij de hervatting van de competitie maandag geen gras over groeien. Dankzij twee doelpunten van Mame Thiam stonden de bezoekers bij rust al met 0-2 voor tegen Kasimpasa. Een klein kwartier voor tijd kwam Kadioglu vervolgens binnen de lijnen.

De Arnhemmer werd in de 86ste minuut weggestuurd door Ozan Tufan en verschalke de uitstormende doelman Ramazan Kose met een stiftje: 0-3. Kadioglu opende daarmee zijn rekening voor het seizoen 2020/21 voor Fenerbahçe. In oktober was hij al wel trefzeker namens Jong Oranje. Het was Kadioglu's zesde goal in 45 officiële duels voor de Turkse topclub.

Door de overtuigende zege op Kasimpasa stijgt Fenerbahçe naar de vierde plaats. De club uit Istanbul heeft twee punten minder dan koploper Besiktas.