Juventus-machine Higuaín geeft Cagliari geen schijn van kans

Juventus blijft ongenaakbaar in Italië. De regerend landskampioen stevent in razend tempo af op de zesde landstitel op rij. Zondag moest Cagliari eraan geloven: 0-2.

Bepaald niet voor het eerst dit seizoen was Gonzalo Higuaín de grote man bij de grootmacht uit Turijn. De Argentijn kwam medio 2016 voor negentig miljoen euro over van Napoli en heeft zijn nieuwe club nog niet teleurgesteld. Tegen Cagliari maakte de doelpuntenmachine zijn zeventiende en achttiende doelpunt van het seizoen in de Serie A.

De openingsfase van de wedstrijd kenmerkte zich door enkele spijkerharde overtredingen, die onder anderen Giorgio Chiellini (Juventus) en Nicolo Barella (Cagliari) een gele kaart opleverden. Juventus had vanaf de eerste minuut het initiatief en dat betaalde zich acht minuten voor rust uit in de openingstreffer. Higuaín scoorde door de bal met een snelle voetbeweging langs doelman Rafael te schieten.

Drie minuten na rust deed diezelfde Higuaín ook het laatste beetje hoop op een goed resultaat van Cagliari verdwijnen. Uit een steekpass van Paulo Dybala schoof de spits zijn tweede van de avond binnen, waardoor hij nu samen met AS Roma-aanvaller Edin Dzeko topschutter is van de Serie A.

Juventus blijft door de eenvoudige zege met een behoorlijke afstand de nummer één van Italië. De voorsprong op nummer twee AS Roma bedraagt zeven punten. Cagliari - dat het duel met tien man eindigde na een tweede gele kaart voor Barella - staat vijftiende met 27 punten, maar hoeft door de voorsprong van dertien punten op nummer achttien Palermo voorlopig niet te vrezen voor een degradatiestrijd.