Juventus wint na valse start ook topper tegen Fiorentina

Door een 3-1 nederlaag bij Juventus is Fiorentina er niet in geslaagd aan te sluiten bij koploper Internazionale. La Viola zou Inter bij winst tot op een punt naderen, maar heeft nu vier punten achterstand. Juve doet weer helemaal mee om de titel.

Juventus en Fiorentina leken af te stevenen op een on-Italiaans doelpuntrijke wedstrijd. Na zes minuten had het publiek namelijk al twee doelpunten voorgeschoteld gekregen. In de derde minuut ging Federico Bernardeschi gewillig naar de grond en versierde een penalty. Josip Ilicic pakte het cadeautje uit namens La Viola. Maar nog geen drie minuten later lag de bal aan de andere kant ook in het net. Juan Cuadrado kopte, tegen zijn voormalige club, knap raak uit een voorzet van Patrice Evra.

Na die enerverende en doelpuntrijke openingsfase werd het weer rustig in Turijn. Beide ploegen gingen wel op zoek naar een voorsprong, maar konden aanvankelijk geen doorbraak forceren. Dit leverde de nodige onrust op, wat het spel niet ten goede kwam. Maar de wedstrijd werd er des te boeiender door.

Pas in de laatste tien minuten viel de beslissing. Juventus-spits Mario Mandzukic tekende in de tachtigste minuut voor de 2-1. Het slotakkoord was voor Paulo Dybala, die in de extra speeltijd de 3-1 binnenwerkte.

Inter is door de zege van Juventus de winnaar van het weekend. Eerder op de zondag zag de koploper achtervolgers AS Roma en Napoli namelijk al in een onderling duel punten morsen (0-0) en ook Fiorentina is nu dus op grotere achterstand gezet. De voorsprong op de club uit Florence is nu vier punten in het voordeel van de Nerazzurri.

Juventus slaat eveneens een grote slag. Door de zege, alweer de zesde op rij, klimt De Oude Dame over Roma heen naar de vierde plaats.  De achterstand op koploper Internazionale bedraagt echter nog wel zes punten.