'Juventus wil De Ligt met creatieve oplossing toch vrijheid bieden'

Reacties

Juventus heeft in toenemende mate vertrouwen in het aanblijven van Matthijs de Ligt, zo schrijft Sky Italia. Het geïnteresseerde Bayern München is volgens de berichtgeving nog ver verwijderd van de vraagprijs van Juventus. De verdediger werd ook gevolgd door Chelsea, maar die club staat op het punt zich te versterken met Kalidou Koulibaly.

'Juventus wil De Ligt met creatieve oplossing toch vrijheid bieden'
© Pro Shots

In het contract van De Ligt bij Juventus zou een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro staan. Juventus is bereid om mee te denken bij lagere biedingen - Sky sprak eerder van een vraagprijs van 80 miljoen euro en rept nu over 90 tot 100 miljoen euro  - maar vooralsnog wil Bayern niet verder gaan dan 60 miljoen euro inclusief bonussen. Een akkoord tussen beide clubs is dan ook ver weg.

De Ligt keerde deze week terug van zijn vakantie en staat weer op het trainingsveld in Turijn. Hij is niet van plan zijn kont tegen de krib te gooien: volgens Sky heeft De Ligt er vrede mee dat Juventus zich terughoudend opstelt rondom een verkoop. Wel houdt de tv-zender rekening met een andere oplossing die een toekomstige transfer van De Ligt zou kunnen bespoedigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zou immers een optie zijn om De Ligt een nieuw contract aan te bieden, waarin een lagere afkoopsom wordt opgenomen. Op die manier zou De Ligt zich voor langere tijd committeren aan Juventus, maar wordt een transfer makkelijker indien hij op een gegeven moment wil vertrekken. De 22-jarige Oranje-international ligt momenteel tot medio 2024 vast.

Dinsdag liet trainer Massimiliano Allegri doorschemeren zich weinig zorgen te maken over een vertrek van De Ligt. 'Zoals jullie allemaal weten, was er maandag een gesprek met Bayern München. Op dit moment is hij nog een speler van Juventus. Hij traint ook goed', zei de oefenmeester, die eraan toevoegde dat Juventus klaarstaat om De Ligt indien noodzakelijk 'op de beste manier te vervangen'.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern was recentelijk in Turijn om te onderhandelen over De Ligt. 'Ik vond het belangrijk om in gesprek te gaan met de beleidsmakers van Juventus: Maurizio Arrivabene, Federico Cherubini en Pavel Nedved', zegt hij vrijdag in een podcast van Bild. 'Ik heb zelf vier jaar bij Juventus gespeeld en heb een goede band met de club. We hebben twee gesprekken gevoerd en we moeten nu geduld betrachten. Ik ben een optimistisch persoon.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.