Juventus verspeelt voorsprong en kansen op CL-ticket

In een tijdsbestek van één minuut was Juventus een 2-0 voorsprong en daarmee ook het zicht op kwalificatie voor de Champions League kwijt. Chievo had meer reden tot lachen na de 2-2.

Juventus had een overwinning nodig om nog in de race te blijven voor de begeerde vierde plaats. De start van de wedstrijd tegen Chievo was hoopgevend. Alessandro Del Piero (foto) zette uit een omstreden strafschop – Marco Andreolli zou Simone Pepe hebben vastgehouden – de Turijnse ploeg in de dertiende minuut op het goede spoor.

Ondanks een moeizame wedstrijd had Juventus na 55 minuten zelfs een 2-0 voorsprong te pakken. Matri profiteerde van het fraaie voorbereidende werk van Del Piero en lek daarmee de wedstrijd te hebben beslist.

Chievo herstelde zich onverwacht van deze tegenvaller. De ploeg van trainer Stefano Pioli kwam binnen een minuut op gelijke hoogte. Zowel Fernado Uribe als Gennaro Sardo scoorde nadat de bal via de paal weer het veld in kwam.

Door het resultaat in Turijn kan Juventus kwalificatie voor de Champions League vergeten. Met twee duels voor de boeg is de achterstand vijf punten. Chievo keerde met een tevreden gevoel terug naar huis. Met het punt is het zeker van nog een jaar in de Serie A. Foto: VI Images