Juventus telt 23 miljoen neer voor EK-surprise Pjaca

Reacties

Juventus heeft de strijd om Marko Pjaca gewonnen. De 21-jarige aanvaller komt voor 23 miljoen euro over van Dinamo Zagreb en tekent voor vijf jaar bij de club uit Turijn.

Juventus telt 23 miljoen neer voor EK-surprise Pjaca

Pjaca, die tijdens het EK drie keer in actie kwam namens Kroatië, was zeer gewild. Nadat Borussia Dortmund, Internazionale en Liverpool waren afgehaakt, bleven AC Milan en Juventus als laatste twee geïnteresseerde clubs over. Toen was volgens zaakwaarnemer Marko Naletilic de keuze snel gemaakt. 'Marko wil per se in de Champions League spelen, daarom gaat hij liever naar Juventus dan naar AC Milan.'

Na de terugkeer van Álvaro Morata naar Real Madrid kon Juventus wel een nieuwe aanvaller gebruiken, al ziet Pjaca zichzelf niet als spits. 'Ik speel het liefst als aanvallende middenvelder of op de flank', liet de elfvoudig international van Kroatië eerder optekenen.

Voor Juventus is Pjaca de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen. De club uit Turijn nam Mario Lemina na een huurperiode definitief over van Olympique Marseille en kocht Miralem Pjanic van AS Roma. Dani Alves werd na zijn vertrek bij Barcelona transfervrij gecontracteerd, terwijl Medhi Benatia voor één seizoen gehuurd wordt van Bayern München.

Pjaca, die woensdagavond nog tweemaal scoorde namens Dinamo Zagreb in het duel met Vardar in de tweede voorronde van de Champions League, zal zich op 28 juli melden bij zijn nieuwe werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.