Juventus sloopt met minimale inspanning burcht Crotone

Reacties

In de jacht op een zesde achtereenvolgende Serie A-titel heeft Juventus woensdagavond geen steek laten vallen op bezoek bij Crotone. Met minimale inspanning bereikten de Bianconeri een maximaal resultaat: 0-2.

Juventus sloopt met minimale inspanning burcht Crotone

Juventus-coach Massimiliano Allegri achtte - met het drukke programma in het achterhoofd - de tijd rijp om enkele mutaties door te voeren. Zo startten winteraanwinst Tomás Rincón en Marko Pjaca in de basis en moesten Juan Cuadrado, zondag nog de held tegen Internazionale, en Miralem Pjanic genoegen nemen met een plek op de bank. Dani Alves stond voor het eerst weer in de basis nadat hij in november zijn linkeronderbeen brak.

Misschien waren deze wijzigingen er wel de oorzaak van dat Juventus in de eerste helft moeizaam draaide in het Stadio Ezio Scida. De landskampioen koesterde wel extreem veel balbezit, maar uitgespeelde kansen creëerde de ploeg van Allegri nauwelijks. Pas vlak voor rust werd de Crotone-defensie op de proef gesteld. Nadat Gonzalo Higuaín al gevaar had gesticht, zag Paulo Dybala zijn inzet van de lijn worden gehaald door Gian Marco Ferrari.

Komend weekeinde nemen Gonzalo Higuaín en consorten het op tegen Cagliari.
Komend weekeinde nemen Gonzalo Higuaín en consorten het op tegen Cagliari.

Na de onderbreking verhoogde Juventus het tempo en was het al snel duidelijk dat de burcht van Crotone zou instorten. Het was Mario Mandzukic die de 0-1 liet aantekenen. De Kroaat, die de laatste duels veelal vanaf de linkerflank opereert, schoot na een uur vanuit een moeilijke hoek raak nadat keeper Alex Cordaz een 'vliegende volley' van Pjaca moeizaam verwerkte. Een klein kwartier later bracht Higuaín de 0-2 op het bord door Cordaz te omspelen en de bal in het doel te schuiven. Verder geloofde Juventus het wel.

Door de overwinning zet Juventus achtervolger AS Roma op zeven punten. Napoli, dat de derde positie bekleedt, staat al negen punten in het krijt. Crotone neemt de negentiende plek in en lijkt zich stilletjes op te moeten maken voor een rentree in de Serie B: de nadelige marge ten opzichte van de veilige zeventiende plaats bedraagt liefst negen punten.

Overigens maakte de wedstrijd tegen Crotone aanvankelijk deel uit van speelronde achttien van de Serie A, welke vlak voor de feestdagen werd afgewerkt. Doordat Juventus destijds met AC Milan streed om de Super Cup werden de duels van deze clubs verschoven naar woensdag. Later op de dag treden de Rossoneri aan tegen Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.