Juventus rekent af met Genoa, Strootman kan beker vergeten

Juventus heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de Coppa Italia door Genoa te verslaan. AS Roma, met Kevin Strootman in de basis, verloor in eigen huis van Torino.

Juventus - Genoa 2-0
Juventus was in eigen huis heer en meester tegen Genoa. De nummer zeventien van de Serie A parkeerde de bus en leek de rust te halen zonder tegentreffer, maar Paulo Dybala zorgde op aangeven van Claudio Marchisio voor de 1-0. De Argentijn, die terugkeerde in de basis, schoot de bal fraai binnen in de linker onderhoek. Eerder kreeg De Oude Dame via Douglas Costa en Federico Bernardeschi al enkele goede mogelijkheden, maar zij vonden nog doelman Eugenio Lamanna op hun weg.

In de tweede helft kropen de bezoekers wat uit hun schulp tegen de nummer twee van de Serie A. Andrey Galabinov kreeg twee grote kansen, maar vond eerst doelman Wojciech Szczesny op zijn weg en enkele minuten later schoot hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Gonzalo Higuaín liet vervolgens namens Juve zien hoe het wel moet en rondde koelbloedig af: 2-0.

AS Roma - Torino 1-2
Op Strootman na gaf trainer Eusebio Di Francesco een groot gedeelte van zijn basisspelers rust, zij begonnen op de bank. Nog voor de rust kregen de Romeinen hier de rekening voor gepresenteerd. Nadat eerder Stephan El Shaarawy nog de lat raakte voor de thuisploeg, wist Torino wel te scoren. Doelman Lukasz Skorupski had geen antwoord op een rebound van Lorenzo De Silvestri, die tekende voor de 0-1.

Na de rust verdubbelde Simone Edera de voorsprong, nadat hij van dichtbij de bal binnen kon tikken. Edin Dzeko werd vervolgens de ploeg ingestuurd ten koste van Strootman. De spits mocht aanleggen voor een strafschop, maar doelman Vanja Milinkovic-Savic wist de inzet te keren. Patrik Schick was in de slotfase nog wel trefzeker, maar meer dan een doekje voor het bloeden zou de 1-2 niet zijn. Voor Torino wacht in de volgende ronde Juventus.