Juventus krijgt in Genua helpende hand op weg naar CL-clash

Reacties

Juventus kan zich met een gerust hart gaan voorbereiden op de Champions League. Sampdoria schoot zichzelf in de voet tegen de gehavende Turijnse formatie.

Juventus krijgt in Genua helpende hand op weg naar CL-clash
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
1 - 3
Juventus
Juventus

De lange absentielijst had een reden kunnen zijn voor zorgen voor het Serie A-duel met Sampdoria. Paulo Dybala, Denis Zakaria, Leonardo Bonucci, Kaio Jorge, Federico Chiesa, Giorgio Chiellini, Weston McKennie en Federico Bernardeschi ontbraken in Genua. 'Ze kunnen op eigen veld nog een extra boost krijgen', voegde Juve-trainer Massimiliano Allegri vooraf nog een mogelijke extra factor voor een lastige avond toe.

De verwachte lastige avond bleef uit voor De Oude Dame. Sampdoria bood de gasten de helpende hand. Halverwege de eerste helft was het Maya Yoshida die Juventus in het zadel hielp. De voormalig verdediger van VVV-Venlo gleed de bal na een voorzet van Juan Cuadrado in het eigen doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een half uur kreeg Juventus de 0-2 in de schoot geworpen. Omar Colley maakte een onnodige overtreding op Moise Kean en moest die actie bekopen met een strafschop. Álvaro Morata verzilverde deze buitenkans. Zo leidde de Turijnse formatie bij rust met slechts twee schoten op doel, waaronder de penalty, met 0-2.

Een kwartier voor tijd dreigde Juventus toch nog een heet einde tegemoet te moeten zien. Antonio Candreva mocht aanleggen vanaf elf meter. Juventus-keeper Wojciech Szczesny keerde de strafschop en stelde daarmee de zege veilig. Sampdoria kwam niet verder dan de fortuinlijke goal van Abdelhamid Sabari en incasseerde kort voor tijd de genadeklap van Morata. 

Met de overwinning handhaafde Juventus zich in de kopgroep. Het was ook een goede generale voor de Champions League-return tegen Villarreal, dat zich in de heenwedstrijd knap had terug geknokt met een 1-1 gelijkspel als resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.